Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Startam Pekinas olimpiskajās spēlēs plāno pieteikt arī Jeļenu Prokopčuku

Latvijas delegācijas kopējo interešu labad startam Pekinas olimpiskajās spēlēs plānots pieteikt arī skrējēju Jeļenu Prokopčuku, lai gan viņa jau iepriekš darījusi zināmu, ka maratona distancē Ķīnas karstā klimata dēļ neskries.

Ja arī Prokopčuka Pekinā nestartēs, viņas vārda iekļaušana dalībnieku sarakstā būs Latvijas delegācijas interesēs, intervijā aģentūrai BNS teica Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis. "Lēmums [par Prokopčukas startēšanu], iespējams, tiks pieņemts pēdējā brīdī," viņš teica.

Ja Latvijas olimpiskajā delegācijā būs vairāk nekā 50 atlētu, komanda varēs rēķināties ar lielāku skaitu akreditēto personu un viņu nodrošināto tehnisko atbalstu. Par pussimtu sportistu lielāks delegācijas lielums ļauj papildus akreditēt trenerus, tehniķus un medicīnisko personālu, kā arī nodrošina citas priekšrocības. Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs 2004.gadā Atēnās līdzīga situācija bija ar daudzcīņnieci Līgu Kļaviņu, kura bija kvalificējusies un tika pieteikta, bet bija zināms, ka viņa nestartēs, norādīja Vrubļevskis.

LOK prezidents pieļāva iespēju, ka Prokopčuka vēl varētu izpildīt kvalifikācijas normu 10 000 metru distancē un šajā distancē skriet arī Pekinā. Savukārt Latvijas Olimpiskajā vienībā, kas pārrauga spēcīgāko sportistu gatavošanos olimpiskajām spēlēm, šādu iespēju uzskata par ļoti maz ticamu, jo iespēju iekļūt sacensībās kvalifikācijas normas izpildīšanai vairs nav daudz.

Prokopčukas lēmumu karstā klimata un gaisa piesārņojuma dēļ neskriet maratonu olimpiskajās spēlēs Vrubļevskis uzskata par pareizu, sakot, ka sportistei nav vērts sevi mocīt, ja nav izredžu uz labu rezultātu. "Viņas [Prokopčukas] organisma īpatnības neļauj gūt panākumus karstā laikā, un vienkārši mocīties, lai noskrietu līdz galam, diez vai ir vērts. Labāk, lai viņa turpina mūs priecēt lielajos Čikāgas, Ņujorkas un Bostonas maratonos rudens pusē, nevis mokās cīņā par kādu padsmito vietu olimpiskajās spēlēs," teica Vrubļevskis. "Rūpes par sportistu veselību ir pirmais jautājums, kas jāņem vērā," viņš piebilda.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 8. līdz 24.augustam. Iespējams, Latvijas olimpiskajā delegācijā sportistu skaits sasniegs pussimtu. Ja olimpiskā kvalifikācija noslēgtos patlaban, Latvijas delegācijā varētu iekļaut 46 sportistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi