Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svarcēlāja Koha par uzvaru EČ prēmijā var saņemt līdz 14 299 eiro

Svarcēlāja Rebeka Koha par izcīnīto Eiropas čempiones titulu svara kategorijā līdz 59 kilogramiem prēmijā no valsts varētu saņemt līdz 14 299 eiro, aģentūra LETA noskaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru Koha un Ritvars Suharevs, kurš šajās sacīkstēs izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 81 kilograma, var pretendēt uz naudas balvām par sasniegumiem Eiropas čempionātā.

Par uzvaru čempionātā Koha var pretendēt uz naudas balvu līdz 14 229 eiro apmērā, bet Suharevs par izcīnīto trešo vietu - līdz 5122 eiro apmērā.

Kohas treneri un apkalpojošais personāls (kopā) var pretendēt uz naudas balvu līdz 7114 eiro apmērā. Savukārt Suhareva treneri un apkalpojošais personāls (kopā) var pretendēt uz naudas balvu līdz 2556 eiro.

Noteikumi arī paredz Latvijas Svarcelšanas federācijai piešķirt finansējumu par Kohas iegūto pirmo vietu līdz 35 572 eiro svarcelšanas sporta veida attīstībai un jauno sportistu sagatavošanai.

Federācijai Izglītības un zinātnes ministrijā ir jāiesniedz iesniegumi par naudas balvu piešķiršanu. Šā gada nogalē iesniegumi kopā ar citu federāciju pieteikumiem tiks virzīti izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, un padomes priekšlikumi par naudas balvu piešķiršanu tiks iesniegti izskatīšanai valdībā. Precīzus naudas balvu apmērus pēc padomes ieteikuma noteiks valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi