Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svarcēlājs Suharevs izcīna ceturto vietu Eiropas čempionātā

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs ceturtdien Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā.

Suharevs, startējot svara kategorijā līdz 77 kilogramiem, raušanā pacēla 156 kilogramus, šajā disciplīnā labodams personīgo rekordu un iegūdams mazo bronzu, bet grūšanā viņam padevās 181 kilogramu smags stienis. Summā ar 337 kilogramiem un jaunu personīgo rekordu latvietis bija ceturtais.

Par čempionu kļuva vācietis Niko Millers, kurš summā pacēla 346 kilogramus (155+191), sudrabu ar 343 kilogramiem (158+185) izcīnīja rumānis Razvans Martins, bet trešais ar 342 kilogramiem (157+185) bija spānis Andress Mata.

Raušanu Suharevs sāka ar 150 kilogramu stieni, kuru viņam izdevās pacelt tikai ar otro piegājienu. Savukārt trešajā piegājienā viņš pacēla 156 kilogramus, kas bija trešais labākais rezultāts.

Grūšanā viņš pacēla 176 un 181 kilogramu smagu stieni, bet 186 kilogrami viņam šoreiz nebija pa spēkam. Grūšanā Latvijas svarcēlājs uzrādīja piekto labāko rezultātu, summā atkāpjoties uz ceturto pozīciju.

Pašlaik 19 gadus vecais Suharevs šajā svara kategorijā bija pārliecinoši jaunākais dalībnieks.

Pērn Eiropas čempionātā viņš izcīnīja astoto vietu.

Suharevs pērn tika kronēts par Eiropas junioru čempionu, bet planētas meistarsacīkstēs šajā vecuma grupā bija ceturtais.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas svarcelšanas zvaigzne Rebeka Koha trešdien Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē pārliecinoši triumfēja Eiropas čempionātā, trešo gadu pēc kārtas tiekot pie medaļas Vecā kontinenta meistarsacīkstēs.

Latvijas sportiste 2016.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas godalgu, pērn viņa bija otrā. Tāpat viņa pērn izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā, bet 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Eiropas čempionātā Latviju vēl pārstāvēs Vadims Koževņikovs, bet dalībnieku vidū nebūs Latvijas labākā svarcēlāja Atrūra Plēsnieka. Jau ziņots, ka Plēsniekam pagājušajā nedēļā tika veikta pleca operācija, tāpēc ar svariem viņš varēs atsākt darboties pēc četriem mēnešiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi