Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Svarcēlājs Suharevs par pasaules rekordu un zaudēto draugu Rebeku

Svarcēlājs Ritvars Suharevs izdevuma Sporta Avīze februāra numurā dalījies pārdomās par aprīlī gaidāmo Eiropas čempionātu un tajā sasniedzamajiem mērķiem, gaidāmo Tokijas Olimpiādi un draudzību ar nu jau svarcelšanu pametušo Rebeku Ibrahimu (iepriekš - Kohu).

Suharevs norāda, ka neskumst par Tokijas Olimpiādes atlikšanu par veselu gadu pandēmijas dēļ, jo tas devis viņam vairāk laika attīstībai. "Gan morāli, gan fiziski biju gatavs Tokijā iekļūt labāko sešiniekā. Kad atcēla olimpiskās spēles, sākumā man bija bēdīgi, jo daudz laika pavadīju nometnēs un izrādījās, ka esmu gatavojies nekam, tomēr treneris teica, ka galvenais ir nepārdzīvot un nenolaist galvu, jo mači notiks nākamgad," stāsta Ritvars.

Aprīlī Maskavā gaidāmajā Eiropas čempionātā, pēc kura noslēgsies olimpiskā atlase, viņš gatavs celt lielus svarus, pārspējot pasaules rekordu grūšanas disciplīnā savā svara kategorijā. "Trenera plāns ir tāds, ka šogad sacensībās raušanā jāspēj pacelt vismaz 165 kilogramus, bet grūšanā – starp 205–210 kilogramiem. Ja to izdotos realizēt, tā noteikti būtu olimpiskā medaļa, jautājums – kāda."

Uz Tokiju pavisam noteikti nebrauks Latvijas pēdējo gadu svarcelšanas lielākā zvaigzne, titulētā Rebeka Ibrahima (iepriekš Koha), kura pametusi sportu, pārgājusi islāmā un apprecējusies. Suharevs atklāj, ka ar Rebeku bijuši labākie draugi, bet savulaik pusgads pat pavadīts romantiskās attiecībās. Pēc tam gan attiecības izira un viss mainījies. "Es viņas privātajā dzīvē nelīdu un par vēlmi pieņemt islāmu nebiju informēts, tomēr respektēju viņas izvēli. Uzskatu, ka Rebeka savā īsajā sportistes karjerā izdarīja ļoti daudz Latvijas labā un citām svarcēlājām būs grūti to atkārtot. Viņa kā meitene izdarīja pietiekoši," saka R. Suharevs.

Rebeka ar vīru šoziem ilgāku laiku uzturējās Ventspilī, tomēr Ritvars bijušo cīņu biedreni nav saticis. "Es ilgstoši bija treniņnometnē, bet, kad atrodos Ventspilī, esmu aizņemts ar savām darīšanām. Viņa tagad ir cits cilvēks, un domāju, ka man nebūtu, par ko ar viņu komunicēt, – viņai ir sava dzīve un savi noteikumi. Kā cilvēks viņa man pietrūkst, bet pašlaik es negribu ar viņu komunicēt. Domāju, ka viņa ar mani arī ne."

Plašāk lasiet izdevuma Sporta Avīze februāra numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi