Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svarcēlāju Suharevu tikai kilograms šķir no Eiropas junioru čempionāta zelta

Latvijas talantīgais svarcēlājs Riatvars Suharevs otrdien izcīnīja sudraba medaļu Izraēlā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā, tikai par vienu kilogramu atpaliekot no pirmās vietas. Pie sudraba Eiropas junioru čempionātā Suharevs tika jau otro gadu pēc kārtas.

Startējot svara kategorijā līdz 77 kilogramiem, Suharevs summā pacēla 325 kilogramus, kamēr zeltu ar 326 kilogramiem izcīnīja armēnis Davits Hovhanisijs.

Raušanā 17 gadus vecais Latvijas pārstāvis tika galā ar 149 kilogramiem, bet trešajā mēģinājumā viņš nepacēla 152 kilogramus. Līdz ar to Suharevs šajā disciplīnā bija otrais. Tikmēr grūšanā viņš pievārēja 176 kilogramus smagu stieni, veiksmīgi izpildīdams visus trīs mēģinājumus, arī paliekot otrajā vietā.

Pie sudraba Suharevs tika arī summā, kamēr trešo vietu ar 325 kilogramiem ieņēma rumānis Doru Stojans.

Savukārt otrs Latvijas pārstāvis šajā svara kategorijā Armands Mežinskis summā pacēla 299 kilogramus un palika septītajā vietā.

Šovasar Suharevs tikai par vienu vienu kilogramu atpalika no bronzas pasaules junioru čempionātā. Savukārt oktobrī viņš pēc lieliski aizvadītas raušanas, kur bija pārliecinoši pirmais, palika bez rezultāta grūšanā pasaules čempionātā jauniešiem.

Jau ziņots, ka talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha pirmdien otro gadu pēc kārtas uzvarēja Eiropas čempionātā U-20 vecuma grupā. Viņa startēja svara kategorijā līdz 58 kilogramiem, uz kuru pārgāja pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Latvijas sportiste summā pacēla 204 kilogramus, tikai par trim kilogramiem atpaliekot no Eiropas junioru rekorda. Raušanā Kohai bija veiksmīgi visi trīs mēģinājumi, bet tajā viņa ar 94 kilogramiem bija labākā.

Savukārt grūšanā Koha pieveica 110 kilogramus smagu stieni, kas bija otrais labākais rezultāts, bet tik un tā ļāva viņai tikt pie uzvaras.

Otrdienas sacensībās otro vietu guva spāniete Alva Sančesa, kura summā pacēla 199 kilogramus, bet trešā ar 198 kilogramiem palika Medelina-Bijanka Moilija no Rumānijas.

Koha pašlaik ir vien 18 gadus veca un Eiropas junioru čempionātā triumfēja otro gadu pēc kārtas. 2014.gadā viņa tika pie sudraba, bet 2013.gadā - pie bronzas.

Pirms tam nedēļas nogalē Elmārs Koleda ieņēma septīto vietu svarā līdz 56 kilogramiem.

Eiropas junioru un U-23 čempionāts risināsies visu šo nedēļu.

Kā zināms, Koha ir viena no piecām pretendentēm uz šī gada Latvijas labākās sportistes balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi