Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Telpu futbols: BEITAR finālā, Nikars komanda soli no tā

Aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā Virslīgas čempionāta abu pusfināla pāru spēles. Izcīnot 2:1 uzvaru pār "BFC Daugavpils" un sērijā panākot 3-0, iekļūšanu finālā nodrošināja FK "BEITAR" vienība, savukārt astoņkārtējā valsts čempione FK "Nikars" otro reizi pēc kārtas pieveica FK "RABA" (6:3), tādējādi nonākot viena panākuma tiesas attālumā no pusfināla barjeras pārvarēšanas.

Andreja Ņikitina pirmā puslaika beigās un Andreja Šustrova drīz pēc pārtraukuma realizētie vārtu guvumi sestdien Spuņciema sporta hallē nodrošināja "BEITAR" telpu futbolistiem uzvaru trešajā cīņā pēc kārtas pār daugavpiliešiem, viesu rindās vienīgo reizi precīzi 37.minūtē sitot Jurijam Halimonam. Jāpiebilst, ka "BEITAR" maču noslēdza ar viena cilvēka skaitlisko iztrūkumu sastāvā - 18. minūtē otru brīdinājumu nopelnīja Vladimirs Terens, tādējādi jau tagad ir skaidrs, ka pirmajā fināla sērijas mačā viņš nevarēs savai komandai palīdzēt.

"BEITAR" savu pārākumu pār daugavpiliešiem iepriekš apliecināja arī abās pārējās sērijas cīņās, uzvarot mājas laukumā ar 8:2, bet pirms nedēļas Daugavpilī - 4:1. Līdz ar to "BFC Daugavpils" vienībai neizdevās otro gadu pēc kārtas iekļūt Virslīgas čempionāta finālā, kamēr "BEITAR" to īstenoja savā debijas sezonā.  

Tikmēr dienu vēlāk Salaspils Sporta centrā notikušajā pusfināla sērijas otrajā spēlē starp FK "Nikars" un Latvijas izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadīto FK "RABA" cīņa noslēdzās ar "nikariešu" 6:3 uzvaru, rezultātam sērijā līdz trim panākumiem kļūstot 2-0 trenera Orlando Duartes padoto labā. Astoņkārtējie čempioni jau piektajā minūtē, pateicoties Giorgija Diakvnašvili, Maksima Seņa vārtu guvumiem, kā arī "RABA" spēlētāja netīši savos vārtos raidītas bumbas, panāca solīdu 3:0 handikapu. Mača 14.minūtē brazīlietis Edersons Pineiro da Kruzs gan vienus vārtus atguva, taču drīz vien viņa tautietis pretējā nometnē Fumasa atjaunoja trīs vārtu handikapu - 4:1.

Pēc pārtraukuma "Nikars" ar M.Seņa un Jāņa Pastara palīdzību 26.minūtē jau palielināja pārsvaru līdz 6:1, tādējādi atstājot sāncensei minimālas iespējas ko būtisku mainīt mača gaitā. Divus vārtus "RABA" gan atguva (abas reizes precīzs da Kruzs), taču ar to bija par maz, lai apdraudētu "nikariešu" pozīcijas uzvaras nosargāšanā. 

Abu komandu pirmajā pusfināla duelī FK "Nikars" bija pārāka ar rezultātu 11:3. Pusfināla sērijas trešais mačs risināsies 2. aprīlī "Elektrum Olimpiskajā centrā", Rīgā plkst.17.30. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi