Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tīruma olimpiskajā sezonā tieksies uz vietu pasaules sešniekā

Maija Tīruma pēc pagājušajā sezonā gūtās traumas centīgi gatavojas sezonai, kurā viņas mērķis ir cīnīties par vietu sešniekā pasaules elitē, bet veiksmes gadījumā Latvijas kamaniņu braucēja būs gatava nepalaist garām iespēju apsteigt favorītes un tikt pie olimpiskās medaļas.

"Ļoti gribētu braukt labāko sešniekā," aģentūrai BNS teica Tīruma, kura nākamnedēļ dosies uz olimpisko Vankūveras trasi, kur 9.novembrī sāksies starptautiskā treniņu nedēļa. "Gan [Pasaules kausa] kopvērtējumā, gan olimpiskajās spēlēs," viņa piebilda.

Gatavošanās programma olimpiskajā sezonā kamaniņu braucējai īpaši neatšķiras no citiem gadiem, vienīgi parādījusies laba iespēja izmantot Siguldā jaunuzcelto starta estakādi. Tīruma uzsvēra, ka jaunā būve viņai ir ļoti noderīga tādēļ, ka pēc pagājušajā sezonā gūtās traumas tieši pie brauciena starta uzrāviena jāpiestrādā īpaši, jo pleca mežģījums būtiski izbojāja starta tehniku.

"Lēnām jau [starta] tehnika uzlabojas, bet nav vēl tāda, kā gribētos," teica 25 gadus vecā sportiste, kura gatavojas karjerā trešajām olimpiskajām spēlēm. Pie Siguldas treniņu iespējām viņa plāno atgriezties Ziemassvētku laikā, kad starptautisko sacensību kalendārā būs pārtraukums.

Līdz šim labākais sasniegums olimpiskajās spēlēs Tīrumai ir 2006.gadā Turīnā gūtā 17.vieta, taču Vankūverā viņa cer sasniegt ko vairāk.

Lai gan sezonas galvenais starts paredzēts Vankūverā, arī Pasaules kausa (PK) izcīņas posmiem Tīrumas sacensību kalendārā atvēlēta būtiska vieta. "Uz katrām sacensībām dodos ar vienu domu - nobraukt, cik labi vien varu," paskaidroja sportiste, piebilstot, ka motivācijas viņai netrūkst arī PK braucienos.

Vankūveras olimpisko trasi Tīruma uzskata par interesantu - gan ļoti ātru, jo var sasniegt pat 140 kilometru stundā, gan sarežģītu, kas prasa precīzu braukšanu. Tādā milzu ātrumā pat viena neprecizitāte izdzēš visas cerības uz augstu vietu, un tieši tāpēc bez veiksmes neiztikt. "Kur gan vispār bez veiksmes... Reizēm mazs ledus gabaliņš trasē kādam patraucē, kādam palīdz, un tajā situācijā no tevis pat nekas nav atkarīgs," klāstīja Tīruma.

Favorītes arī šosezon, kā allaž, būšot vācietes. "Viņām [vācietēm] mainās tikai sejas, bet vietas rezultātos paliek tās pašas. Tiešām stipras meitenes," sāncenšu spēku vērtēja sportiste. Izredzes apsteigt Vācijas braucējas esot tikai ar veiksmes palīdzību, tomēr Tīruma nešaubās, ka par olimpisko medaļu jācīnās. "Ceru, ka man veiksmes būs vairāk nekā vācietēm," viņa piemetināja.

Par sezonas finansiālo pusi Tīruma daudz nedomā, lai "nebojātu nervus", tomēr viņa sagaida, ka visās ieplānotajās sacensībās izdosies startēt. Sportiste dara to, kas viņai paredzēts treniņu plānā, un rēķinās, ka citi paveiks savu darbu. Turklāt katras sacensības ir būtiska pieredze, kas palīdzēs labāk justies olimpiskajā trasē, uzsvēra Tīruma, kura būs viena no deviņiem Latvijas kamaniņu braucējiem, kam nākamsestdien jādodas ceļā uz Kanādu.

PK sezonu kamaniņu sportā atklās Kanādā ar posmu Kalgari trasē 20. un 21.novembrī. Savukārt olimpiskās ceļazīmes uz Vankūveru dalīs pēc vietas pasaules rangā 31.decembrī, un Latvijas sportistiem ir labas izredzes kuplināt olimpisko delegāciju. Olimpiskajam startam kamaniņu braukšanā aicinās 32 vīriešus, 24 sievietes un 20 divnieku ekipāžas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi