Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tokijas paralimpisko spēļu programma paliks nemainīga

Lai arī Tokijas olimpiskās un paralimpiskās spēles šogad tika pārceltas par gadu, paralimpiskajā programmā izmaiņas netiks veiktas, pirmdien paziņoja organizatori.

Dažas nedēļas iepriekš organizatori paziņoja, ka arī olimpisko spēļu programma paliks nemainīga.

Tokijas Olimpiādes atklāšanas ceremonija paredzēta 23.jūlijā, bet 24.augustā pirmās sacensības aizvadīs arī paralimpieši. 

Gan olimpiskajās, gan paralimpiskajās spēlēs sporta sacensības kopumā noritēs 43 celtnēs. 

"Pasākuma programmā lielu izmaiņu nav," teica olimpisko spēļu gala darbu vadītājs Haids Nakamura. "Sakārtota programma krietni atvieglos dzīvi sportistiem."

Organizatori un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir skopa informācijā par to, kā noris gatavošanās spēlēm pēc Covid-19 radītās pandēmijas, tomēr abas puses norādījušas, ka gatavojas daž ne dažādākajiem scenārijiem. Tostarp netiek izslēgta iespēja, ka visu arēnu sēdvietas neizdosies aizpildīt un, iespējams, būs jāatlaiž arī daļa no organizatoru personāla.

Iepriekš daži medicīnas speciālisti pauduši viedokli, ka Olimpiāde Tokijā nevarēs notikt, ja vien netiks izgudrota Covid-19 vakcīna. Taču vēl daļa šīs nozares speciālistu uzskata, ka ar striktiem karantīnas pasākumiem ir iespējams pasargāt Japānu no atkārtota vīrusa uzliesmojuma.

Olimpiskajās spēlēs plāno piedalīties ap 11 000 sportistu, bet vēl 4 400 atlēti cīnīsies par paralimpisko spēļu godalgām. Olimpiādē piedalās sportisti no aptuveni 200 pasaules valstīm. Tāpat Japānā ieceļos vairāki tūkstoši mediju pārstāvji, tiesneši, apkalpojošais personāls un citi.

Paralimpiskajās spēlēs medaļas tiks sadalītas 22 sporta veidos.

Japānā līdz šim no Covid-19 miruši 1000 cilvēki. Pēdējās nedēļās inficēto skaits Tokijā lēnām aug, taču nedz pilsētas gubernatore Juriko Koike, nedz premjerministrs Šinzo Abe ārkārtas situāciju pilsētā vēl nav izsludinājuši. Taču restorāni un bāri Tokijā spiesti aizvērties agrāk nekā ierasts.

Pārcelšanas dēļ Tokijas Olimpiādes izmaksas pieaugušas par vairākiem miljardiem ASV dolāru. Lai arī precīza summa nav atklāta, Japānas mediji vēsta, ka papildu nāksies tērēt ap 2 (1,7 miljardiem eiro) līdz 6 (5,1 miljardam eiro) miljardiem ASV dolāru. Lielāko daļu izmaksu segs Japāna, bet aptuveni 562 miljonu eiro atbalstu sniegs SOK.

Rīkotāji iepriekš norādījuši, ka Olimpiādes rīkošanas izmaksas ir aptuveni 12,6 miljardi ASV dolāru (10,7 miljardi eiro), taču valdības veiktais audits liecina, ka rīkošanas izmaksas ir divtik lielas.

Jau ziņots, ka Tokijas olimpiskās spēles nākamvasar norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam jeb tajā pašā laika periodā, kad bija paredzētas šovasar.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi