Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Trešdien atvadas no karalienes sezonas

Nebūs spilgtu zvaigžņu, toties atbrauks paprāvs pulciņš laba līmeņa sportistu — sola vieglatlētikas sacensību Rīgas kausi 2008 rīkotāji. Būs pārstāvēta Jamaika, Kuba, Vācija, Krievija, Norvēģija, Ukraina, Lielbritānija, par tuvākajiem kaimiņiem Igauniju un Lietuvu nemaz nerunājot. Sacensību nagla būs šķēpa mešanas sacensības vīriešiem.

Tā būs pirmreizēja iespēja klātienē redzēt startējam Pekinas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēju Aināru Kovalu. Viņa un 2004.gada Atēnu sudraba ieguvēja Vadima Vasiļevska spēkošanās solās būs sacensību saldais ēdiens, kuru rīkotāji pasniegs pašās beigās — plkst.20. "Lielākajā daļā sacensību organizatori vienu disciplīnu izvēlas par galveno, un to atstāj uz pašām beigām," Latvijas vieglatlētu izlases galvenais treneris Edvīns Krūms norādīja uz mācīšanos no citu valstu pieredzes. Šķēpa metēju trenere Valentīna Eiduka organizatoriem gan apvaicājās, vai apgaismojums arī tikšot ieslēgts. "Būs!" tika saņemta apstiprinoša atbilde.

Uz Kovala sasniegtajiem 86,64 metriem Pekinā Vasiļevskis Zelta līgas mačos Cīrihē atbildēja ar 85,97 m. Telefona īsziņā trenerei Vadims bija solījis pat Latvijas rekorda labojumu. Tas tikai liecina par to, ka Pekinā uzkrātās dusmas par palikšanu ārpus fināla Vasiļevskis grasās izgāzt atlikušajos sezonas mačos. Diemžēl Rīgas kausiem "kurvīti" atkal iedevis ventspilnieks Ēriks Rags.

Uzaicināto sportistu skaitā nav pirmā lieluma zvaigznes, toties visi astoņi aizrunātie dalībnieki ir metuši aiz 80 metru robežas. Atbrauks arī čehs Viteslijs Veselijs, kurš izstūma Vasiļevski no Pekinas fināla. Startēs arī 2005.gada pasaules čempions igaunis Andruss Verniks, kurš pēdējās sezonās gan nav konkurētspējīgs visaugstākajā līmenī. Šosezon par Verniku (81,11) tālāk ir metis viņa tautietis Mihkels Kuks (81,77). Amerikānis Maiks Hazle (80,31) gribēšot revanšēties Kārlim Alainim (80,43) par zaudējumu augusta beigās komercmačos Merksemā.

Dāmu šķēpa mešanas sektorā jaunajai Latvijas rekordistei Sintai Ozoliņai (60,13) konkurentu netrūkšot. Uz jautājumu, vai Sinta ir gatava vēl vienam supermetienam, trenere Eiduka atbildēja, ka sportiste pēc Pekinas nav nopietni trenējusies, taču viss esot iespējams. Ozoliņas nopietnākā konkurente būs pasaules junioru rekordiste 19 gadus vecā Ukrainas sportiste Vira Rebrika (63,01).

Īpaša disciplīna visās vieglatlētikas sacensībās vienmēr ir 100 m skrējiens vīriem. Latvijā patlaban nav pasaules līmeņa sprinteru, tāpēc vajadzēs vērot, kā savā starpā konkurē ārzemnieki. Startam pieteicies arī Ganas skrējējs Azizs Zakari, kura personiskais rekords ir 9,99 s (šosezon skrējis 10,15 s). "Treniņiem atjaunotais celiņš nav ļoti piemērots, taču sacensībām tas ir pietiekoši ātrs un nes uz priekšu," Krūms, kurš pats savulaik bija 400 metru skrējējs, noteikti zina, ko saka.

No Pekinas olimpiešiem startēs vesera metējs Igors Sokolovs un lodes grūdējs Māris Urtāns. Nebūs savainojumu ārstējošā Staņislava Olijara, mikrotraumu ārstējot Ieva Zunda. Kaut arī programmā ir 800 metru distance, neskries Dmitrijs Miļkevičs. Startēt varbūt gribētu soļotāji un 3000 metru kavēkļu skrējēji Inna Poluškina un Valērijs Žolnerovičs, taču šīs disciplīnas nav iekļautas programmā. 200 metru skrējējs Ronalds Arājs jau ir devies uz studijām Amerikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rīgas kausi '08

10.IX Daugavas stadions
17.30 Veseris K
18.00 Tālums D
18.05 400 m/b K
18.15 100 m D
18.25 100 m K
18.40 400 m D
18.50 4x100 m D
18.55 Lode K
19.00 4x100 m K
19.05 Šķēps D
19.10 800 m D
19.15 Tālums K
19.20 800 m K
19.25 Augstums D
19.30 200 m D
19.40 200 m K
19.55 110 m/b K
20.00 Šķēps K

VIEDOKLIS

Guntis Zālītis, sacensību direktors: Izņēmuma kārtā Rīgas kausus šogad rīkojam septembrī. Jūnijā tika atjaunots skrejceliņš, bet turpmāk atgriezīsimies pie ierastās kārtības. Rudens tomēr nav pateicīgākais laiks sacensību rīkošanai — daļa sportistu sezonu jau ir beiguši. Sapulcināt augstas klases atlētus kļuvis arī daudz sarežģītāk. Kalendārs ir ļoti blīvs, maijā un jūnijā mači notiek gandrīz katru otro dienu. Atrast brīvu logu kļuvis diezgan problemātiski. Šajā situācijā arī sportisti "uzskrūvējuši" cenas ģeometriskā, nevis aritmētiskā progresijā. Par pasaules pirmā lieluma zvaigznēm, piemēram, šķēpmetēju Andreasu Torkildsenu, pat nav runas. Augstas klases sportisti ir jāaizrunā jau tagad, ja gribam viņus ieraudzīt aiznākamā gada sacensībās.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi