Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Turpinot favorītu klupienus, Austrālijas čempionātā zaudē arī Azarenka

Iepriekšējā gada Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja Viktorija Azarenka no Baltkrievijas trešdien cieta zaudējumu šī turnīra ceturtdaļfinālā, atvadoties no iespējām aizstāvēt titulu.Azarenka, kura turnīrā bija izlikta ar otro numuru, ceturtdaļfināla cīņā ar 1-6, 7-5, 0-6 piekāpās Polijas tenisistei Agņeškai Radvanskai, kurai ticis pirmais numurs.

Līdz ar zaudējumu Azarenka, kura Austrālijas čempionātā triumfēja arī pirms diviem gadiem, atvadījusies no cerībām kļūt par pirmo tenisisti kopš 1999.gada, kura Melburnā tikusi pie trim tituliem pēc kārtas."Uz to var raudzīties kā zaudētu iespēju. Vairs neko nespēju līdzēt," pēc zaudējuma izteikusies Azarenka. "Pirmajā un trešajā setā pieļāvu pārāk daudz kļūdu svarīgos brīžos. Tomēr arī mana pretiniece šodien aizvadīja lielisku maču."Zīmīgi, ka Radvanska pirms tam Azarenaki bija piekāpusies septiņas reizes pēc kārtas.Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka šogad Austrālijas atklātā tenisa čempionātā būs jauni uzvarētāji gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē, jo otrdien no turnīra izstājās pēdējo trīs gadu turnīra uzvarētājs serbs Novāks Džokovičs.Radvanskas pretiniece pusfinālā būs ar 20.numuru izliktā Dominika Cibuļkova no Slovākijas, kura trešdienas pirmajā spēlē ar 6-3, 6-0 pieveica ar 11.numuru izsēto rumānieti Simonu Halepu.Kā zināms, iepriekš slovākiete tika galā ar vienu no turnīra favorītēm Mariju Šarapovu no Krievijas. Cibuļkovai šis ir otrais pusfināls no 26 "Grand Slam" turnīriem, kuros viņa piedalījusies."Šodien visu izdarīju perfekti, jo iepriekš jau esmu piedalījusies tik svarīgos mačos. Duelis pret Šarapovu man atņēma daudz spēka, taču mana fiziskā sagatavotība ir laba, tāpēc izdevās Halepu pieveikt," pēc uzvaras sacījusi Cibuļkova.Jau vēstīts, ka otrā sieviešu turnīra pusfinālā tiksies 19 gadus vecā kanādiete Eižena Bušāra un Na Li no Ķīnas.Zīmīgi, ka nevienai pusfinālistei savas karjeras laikā nav izdevies triumfēt Austrālijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr vīriešu turnīrā ne bez grūtībām pie uzvaras izdevies tikt pasaules pirmajai raketei spānim Rafaelam Nadalam, kurš ceturtdaļfināla mačā ar 3-6, 7-6 (7:3), 7-6 (9:7), 6-2 pieveica ar 22.numuru izlikto Grigoru Dimitrovu no Bulgārijas.

Nadals līdz šim vienīgo reizi Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā triumfēja 2009.gadā, bet pirms diviem gadiem sasniedza turnīra finālu, kur bija spiests piekāpties Džokovičam. Savukārt 22 gadus vecajam Dimitrovam šis bija pirmais "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfināls, turklāt viņš kļuva arī par pirmo Bulgārijas tenisistu, kuram izdevies iekļūt šī līmeņa sacensību astoņu labāko sportistu vidū.

Nadala pretinieks pusfinālā noskaidrosies trešdienas turpinājumā, kad dueli savā starpā aizvadīs leģendārais šveicietis Rodžers Federers un brits Endijs Marejs.

Kā zināms, otrs pusfināla pāris ir čehs Tomāšs Berdihs un Staņislass Vavrinka no Šveices, kurš otrdien sarūpēja pārsteigumu un pieveica Džokoviču.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas projekta Sporto visa klase jaunā – 11. sezona

Ar šo mācību gadu ir sākusies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projekta Sporto visa klase 11. sezona. Projekta ietvaros jau ceturto gadu notiek arī LOK un VAS Latvijas Loto iniciatīva Kustība...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi