Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Ūdenspolo treniņa laikā no trenera dūrēm cietis 13 gadus vecs zēns

Ūdenspolo treniņa laikā baseinā no trenera, ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja Mihaila Tokareva spērieniem ar kājām un sitiena ar roku cietis 13 gadus vecs zēns, vēsta Latvijas Televīzija.

Incidents noticis 12.oktobrī Inčukalnā. Bērni baseinā trenējušies kopā ar pieaugušajiem. Pēc zēna mammas stāstītā, izspēlējot spēles situācijas, audzēknis saņēmis vairākus spērienus ar kāju pa vēderu, krūtīm un muguru, bet pēc sitiena ar roku pa galvu zēnam "viss palika melns gar acīm" un viņš piepeldēja pie baseina malas.

Zēns esot vērsies pie trenera Vjačeslava Ternovska, taču tas mudinājis turpināt spēlēt. Kā Ternovskis apgalvoja LTV, ūdenspolo laikā "gadās nepatīkamas sadursmes", taču nekāda kautiņa neesot bijis.

"Ka kāds kādu atklāti sistu - tā nebija. Es tiesāju spēli. Es visu redzēju. Atklāta uzbrukuma, protams, ka nebija," sacīja Ternovskis.

Pēc treniņa konflikts izcēlās starp Tokarevu un zēna tēvu, kas nodarīja trenerim miesas bojājumus. Savukārt slimnīcā cietušajam zēnam konstatēts smadzeņu satricinājums, kā arī dažādi skrāpējumi uz ķermeņa. Puisis pagaidām neapmeklē skolu, jo ir reiboņi un vemšana.

Notikuma vietā ieradās gan neatliekamā medicīniskā palīdzība, gan policija.

Tokarevs LTV komentārus par notikušo nesniedza.

Ūdenspolo treniņus Inčukalnā nodrošina biedrība "Sport star". Tā pirms dažiem gadiem izslēgta no Latvijas Peldēšanas federācijas par finansiālo saistību nepildīšanu. Savukārt Ternovska trenera sertifikātam esot beidzies termiņš, un resertifikācija nav notikusi, zināms LTV. Ūdenspolo treniņa saturu vērtēšot Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD).

Treniņi notikuši krievu valodā. IKVD skaidroja, ka valsts valodas izmantošana nodarbībās neesot obligāta, ja netiek īstenota valsts vai pašvaldības licencēta izglītības programma.

"Tā vienkārši sakot, ja tā ir, piemēram, fiziskas vai, kā šajā gadījumā, juridiskas personas īstenota interešu nodarbība, tad tās norise var notikt arī svešvalodā, tas nav noteikts, ka tam obligāti ir jābūt valsts valodā," LTV skaidroja IKVD Uzraudzības departamenta direktora vietnieks Maksims Platonovs.

Savukārt Siguldas novada pašvaldība pašlaik apkopojot informāciju un sasaukusi atbildīgās komisijas sēdi, kurā, iespējams, lems par telpu nomas līguma laušanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tenaks izcīna uzvaru sezonas priekšpēdējā WRC posmā

Igaunijas autosportista Ota Tenaka ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) 12.posmā - Centrāleiropas rallijā -, pirmspēdējā etapā vēl nekļūstot zināmam kopvērtējuma uzvar...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi