Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Urbanovičs biatlonā paredz stagnāciju

Kungu biatlona izlases galvenais treneris Vitālijs Urbanovičs nav optimists par Latvijas biatlona nākotni. "Nākotni neredzu gaišos toņos. Finanses turpmāk nevis būs mazākas, bet biatlonam to vienkārši nebūs," Dienai sacīja Urbanovičs. Viņš domā, ka daudzi biatlonu pametīs."Ja būs kāds sponsors, ar to tikai varēs aizlāpīt caurumus.

Domāju, ka daudzi biatlonu pametīs, jo nav treniņu finansējuma, algu, gandrīz visiem jāuztur ģimenes. Kura sieva turēs mājās tādu vīru? Būs bēdīgi. Biatlons pavisam nenomirs, bet būs kritums un tas varētu būt diezgan ilgs. Nebūs viena vai divu gadu, bet vēl ilgāka stagnācija," paredz Urbanovičs.Viņš pauda sarūgtinājumu, ka dažs labs pat priecājas par biatlona neveiksmēm: "Pat zinu vienu otru cilvēku, kas tagad priecājas. Zinu latviešu dabu. Arī kāds priekšnieks priecājas, ka varēs biatlonu "piegriest", ko jau sen gribēja. Uzvārdus nesaukšu, kuri, bet gan jau dažs pats sapratīs."Biatlona speciālists ir izlēmis arī par savu nākotni: "Par deviņdemit deviņiem procentiem zinu, ko es turpmāk darīšu, bet neteikšu," Urbanovičs nedz noliedza, nedz apstiprināja runas, ka viņš biatlonam varētu teikt ardievas.Dalību Vankūveras olimpiskās spēlēs biatlonisti noslēdza ar pēdējo 19.vietu stafetē. "Viens stafetes dalībnieks [Kaspars Dumbris slimības dēļ] man vakar bija jāmaina. Tas izjauca kartību, kādā gribējām skriet. Uzlikām Andreju [Rastorgujevu]. Jau vakar treniņā Edgars [Piksons] teica, ka jūtas slikti, bet slims it kā nebija. Uztaisījām mazu treniņu, lai izkustās. Dakteri viņu apaskatīja. Šodien atnāca, bet vairs nezināja, ko dara šautuvē. Bija labs blīvums gan guļus, gan stāvus, bet šāva pavisam kaut kur citur, lai gan piešaudē viss bija normāli," sacīja Urbanovičs. "Grūti pateikt, vai tas ir vīruss, bet acīmredzot iespaidoja tas, ka vienā vietā vēss, citā, piemēram, autobusā karsts. Nezinu, vai uzreiz to visu saķer. Kaut kas nebija ar mums labi."Urbanovičs bija apmierināts ar Ilmāra Briča izcīnīto 14.vietu sprintā, Edgara Piksona 37.vietu individuālajā distancē un Andreja Rastorgujeva 50.pozīciju sprintā. "Kopumā es liktu apmierinošu vērtējuma. Citi vērtēs citādi, bet sev es sliktu atzīmi nelikšu (smaida). Lai to dara citi. Protams, visi cerēja, ka būs labāk. Ja uzmanīgi seko līdzi biatlonam, pamanīji, ka ļoti daudzi nostartēja ne tā, kā viņi gribēja. Piemēram, vācieši. Liela, bagāta mašīna, bet nekā. Mums likstas jau nav šajā gadā. Pirmkārt, patraucēja vīruss, jo vēl sezonā pirms tā stafetē bijām devītie, vienpadsmitie. Ap divpadmitnieku turējāmies. Tobrīd domāju, ka pēc diviem gadiem desmitniekā būsim mierīgi. Taču nākamā sezona vīrusa dēļ izkrita, bet vēl pēc tam vasarā trenējāmies taustoties. Nevarēja likt lielas slodzes, jo sekas bija jūtamas.""Ir arī otrs iemesls, kāpēc rezultāti ir tādi, kā ir. Izklausīsies pēc gaušanās, taču ne tā es to saku. Līdzekļi šosezon mums bija tik maz kā nekad. Varbūt vienīgi pirms astoņpadsmit gadiem, kad sāku strādāt, bija mazāk. Cēsīm nav ne vainas, taču treniņiem tā der tikai pirmajai nometnei. Tomēr, kad dzīvo mājās, vienmēr ir kaut kādas darīšanas - bērns jāaizved uz poliklīniku, vēl kaut ko citu jāizdara, nav tāds atpūtas režīms, kādam vajadzētu būt. Cilvēciski es to, protams, saprotu. Taču profesionāli tas nav."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Morozs: Bijām ļoti labi sagatavojušies

Latvijas futbola klubs RFS UEFA Eiropas līgas mačam ar Frankfurtes Eintracht bija ļoti labi sagatavojies, atzina rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs.

Miris bijušais Marokas izlases futbolists Barada

Bijušais Marokas vīriešu futbola izlases spēlētājs Abdelazizs Barada miris 35 gadu vecumā, ceturtdien pavēstīja viņa karjeras laikā pārstāvēti Francijas klubi Marseļas "Olympique...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi