Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Uščins: Spānija lika samaksāt par mūsu kļūdām

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Armands Uščins pēc zaudējuma Eiropas čempionāta pirmajā spēlē atzina, ka lielākoties pretinieki savu pārspēku izpauda uz latviešu kļūdu rēķina.

Jau ziņots, ka Latvija Eiropas čempionāta debijā ar 22:33 (11:14) piekāpās čempionei Spānijai.  

"Esmu laimīgs, ka mēs savu pirmo Eiropas čempionāta spēli aizvadījām pret tādu pretinieci kā Spāniju. Sākām labi un vārtsargs [Edgars Kukša] vairākās epizodēs mūs izcili glāba, bet turpinājumā Spānija lika mums samaksāt par visām mūsu kļūdām. Tomēr, esmu apmierināts par to, kā mēs cīnījāmies," pēc spēles pauda Uščins.

"Pirmā Eiropas čempionāta spēle mums bija lieliska pieredze, lai gan apzinājāmies, ka tā būs ļoti smaga. Sākām labi, bet vienā brīdī spēle kļuva mums pārāk ātra. Nespēlējām pietiekami labi, turklāt spāņi bija pārāk ātri," atzīmēja Latvijas izlases kapteinis Ingars Dude.

Tikmēr Spānijas izlases galvenais treneris Hordi Rivera atzina, ka pirmajā puslaikā Latvija sarūpējusi daudz izaicinājumu.

"Zinājām, cik nozīmīgs spēlētājs Latvijai ir Dainis Krištopāns, kurš mums sagādāja daudz rūpju. Divas sarkanās kartītes [Horhem Makedam un Viranam Morrosam] lika mums nedaudz pasvīst, bet komanda tīri labi tika galā ar šo situāciju. Esmu apmierināts ar to, kā handbolisti pēc tam spēlēja. Varam būt laimīgi, ka tagad ir gandrīz divas dienas, lai sagatavotos svarīgajai spēlei ar Vāciju," stāstīja Rivera.

Savukārt Spānijas izlases kreisās malas spēlētājs Anhels Fernandess secināja, ka pirmā spēle vienmēr ir ļoti grūta.

"Pirmajā puslaikā Latvija mums sagādāja daudz problēmu. Taču, pateicoties lieliskajai aizsardzībai un vārtsarga spēlei, izcīnījām šos punktus. Zinājām, ka tādu spēlētāju kā Krištopāns, nav iespējams apturēt. Tagad priekšā fināla cienīga spēle pret Vāciju," atzina Fernandess.

Grupas pirmajā spēlē Vācija tikai otrajā puslaikā salauza Nīderlandes komandas pretestību - 34:23 (15:13).

Nākamā spēle Latvijas izlasei paredzēta sestdien pret Nīderlandi (plkst.17) un pirmdien pret Vāciju (plkst.19.15).

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnās pirmo reizi vēsturē. Kvalifikācijas turnīrā Uščina vadītā komanda spēlēja sestajā grupā, kurā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, apsteidzot gan Nīderlandi, gan Igauniju, bet pirmo vietu atstājot Slovēnijai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi