Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Usiks atsakās no WBA jostas un sper soli pretī smagsvaru boksam

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks atteicies no sev piederošās Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas, viņam tādējādi sperot soli pretī smagsvaru divīzijai.

Usiks pērn, triumfējot Pasaules boksa supersērijā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), savā īpašumā ieguva visas jostas - Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un WBA versijās.

Tiesa, jau ilgu laiku tiek mēļots, ka 32 gadus vecais Usiks nākamās cīņas aizvadīs smagsvaros, bet trešdien sportista menedžeris sociālajos tīklos paziņoja par atteikšanos no WBA jostas, lai cīnītos tieši smagākajā svara kategorijā.

Tuvākajā laikā Usikam būtu bijis jātiekas ar obligāto pretendentu uz WBA jostu Denisu Ļebedevu no Krievijas, kurš tagad, visticamāk, atgūs čempiontitulu šajā versijā.

Sagaidāms, ka Usiks nākamo cīņu 18.maijā aizvadīs tieši smagsvaros, turklāt tas notiks Čikāgā, bet nākamais pretinieks vēl nav zināms. Tas varētu būt 38 gadus vecais Karloss Takams, kura kontā ir 36 uzvaras, pieci zaudējumi un viens neizšķirts.

Ukrainas bokseris profesionālajā karjerā uzvarējis visās 16 cīņās, 12 gadījumos to paveicot ar nokautu.

Usikam piederošās pasaules čempiona jostas aktuālas ir arī Latvijai. Jūnijā supersērijas otrās sezonas pusfinālā latvietis Mairis Briedis dzimtenē tiksies ar poli Kšištofu Glovacki, kuram ir WBO pagaidu čempiona josta. Savukārt Usiks latvieti uzvarēja pērn pusfinālā un atņēma viņam WBC titulu, turklāt netiek izslēgts, ka čempiona jostas pēc ukraiņa pārcelšanās smagsvariem varētu tikt piesaistītas tieši supersērijai.

Brieža īpašumā pašlaik ir WBC Dimanta josta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi