Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Uz finālu pa paralēliem ceļiem

Ceturtdien plkst.4 pēc Rīgas laika Pekinā, Laošaņas velocentra trasē turpināsies BMX braucēju cīņas par olimpiskajām medaļām. Vīriešu sacensībās Latvija būs pārstāvēta abās pusfināla grupās - pirmajā brauks Artūrs Matisons, otrajā Māris Štrombergs.

Latvijas izlases braucošais treneris Ivo Lakučs pēc ceturtdaļfināla cīņām Artūra un Māra izredzes iekļūt finālā vērtēja ļoti optimistiski. Apņēmības netrūka arī pašiem braucējiem. "Esam tikuši tālāk, tātad viss ir kārtībā. Labi, ka pusfinālā startēsim katrs savā grupā," Artūrs Matisons norādīja, ka brauciena laikā konkurentus šķirot grūti. 

Sportisti grupās tika sadalīti pēc kvalifikācijas braucienu rezultātiem. Latviešus tie veiksmīgi izšķīra, savukārt visi trīs amerikāņi - trīskārtējais pasaules čempions Kailijs Benets, ātrākais vīrs kvalifikācijā Maiks Dejs un Donijs Robinsons - nu cīnīsies vienā astoņniekā, kurā brauks arī Matisons. Šajā sabiedrībā būs arī spēcīgais dienvidafrikānis Sifiso Nhlapo, kā arī Marks Villers (Jaunzēlande), Andress Himeness (Kolumbija), Raimons van der Bīzens (Nīderlande).

Otrajā grupā par Māra Štromberga bīstamāko sāncensi tiek uzskatīts austrālietis Džareds Greivss (2.vieta pasaules rangu tabulā). Vēl startēs viņa tautietis Kamakazi, kā arī Kristians Becerins (Argentīna), Rodžers Rinderknehts (Šveice), Robs van den Vildenbergs (Nīderlande), Manuels de Veki (Itālija) un Damjēns Godē (Francija).

Pirmajā pusfināla braucienā dalībnieki starta vietas varēs izvēlēties tādā secībās, kādā viņus sarindoja rezultāti ceturtdaļfināla pēdējā braucienā. Latviešiem šāda kārtība izrādījusies ne visai veiksmīga: Matisons pie starta varēs braukt sestais, bet Štrombergs - kā pēdējais astotais. Otrajā braucienā starta kārtību noteiks pirmajā izcīnītās vietas utt.

Katra grupa brauks trīs reizes. Iegūtās vietas tiks summētas un pa četriem labākajiem kvalificēsies finālam.

Vīriešiem pirmais brauciens sāksies plkst.4.08 un otrā grupa startēs tūlīt pēc tam. Otrā sērija sāksies plkst.4.38, trešā - plkst.5.08.

Finālā medaļas tiks sadalītas vienā braucienā, kas sāksies plkst.5.40 pēc Rīgas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi