Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairāki Latvijas handbola virslīgas klubi ir apņēmības pilni cīnīties par valsts čempionu titulu

Vairāki SynotTip Latvijas handbola virslīgas klubi ir apņēmības pilni jaunajā sezonā cīnīties par valsts čempionu titulu, komandu pārstāvjiem un Latvijas Handbola federācijas (LHF) vadībai izsakot cerību, ka handbola sabiedrību un līdzjutējus gaida intriģējošas meistarsacīkstes.

Latvijas handbola virslīgas čempionāts sāksies sestdien ar divām spēlēm, Rīgas Celtniekam uzņemot Ludzas Latgols komandu, bet Dobeles Tenax vienībai mājās spēkojoties ar Ogri.

Vēl divas spēles tiks aizvadītas svētdien, kad MSĢ/LAT-Hertz komanda uzņems Vaiņodi, bet ASK/LSPA mērosies spēkiem ar Jūrmalas Sportu.

Celtnieks, Tenax, Ogre un Jūrmalas Sports pārstāvji pirmssezonas preses konferencē pauda apņēmību cīnīties par augstākajiem mērķiem, kamēr ASK/LSPA vēlas līdzvērtīgi cīnīties ar jebkuru komandu, bet Vaiņode mērķē uz labāko četrinieku

"Esam spējuši noturēt iepriekšējo apjomu un virslīgā arī šajā sezonā spēlēs astoņas komandas. Ceram, ka čempionāts būs kvalitatīvs un tam ir vairāki priekšnosacījumi, jo jau Rīgas čempionātā spēles bija ļoti interesantas un sīvas," trešdien preses konferencē žurnālistiem sacīja LHF prezidents Mārtiņš Bičevskis. "Mums ir stabils sadarbības partneris SynotTip, ar kuriem mums ir ilgtermiņa līgums, tāpēc varam attīstīt savu produktu. Par virslīgas līmeni liecina arī tas, ka četri spēlētāji no tās ir atraduši darbu ārzemēs - Austris Tuminskis, Emīls Kurzemnieks, Uvis Strazdiņš un Guntis Piļpuks. Protams, ir arī žēl, ka viņi devušies projām, tomēr tas ir arī ieguvums, jo šie puiši iegūs pieredzi, kas lieti noderēs izlasei."

Bičevskis gan pauda bažas, ka dažiem klubiem, ņemot vērā izmaiņas nodokļu politikā attiecībā pret ziedojumiem nevalstiskām organizācijām, ir pasliktinājusies finansiālā situācija.

"Ir trauksmes sajūta, jo dažiem klubiem iepriekšējie atbalstītāji ir norādījuši, ka nevarēs vairs palīdzēt iepriekšējā apjomā. Arī federācijai ir jāmeklē jauns atbalstītājs jauniešu handbola līgai, darbs pie tā notiek, risinām sarunas, piemēram, ar Maxima, ar kuru jau sadarbojusies lielā izlase. Mēs kā federācija vēršamies pie uzņēmējiem, ar aicinājumu viņus atbalstīt sportu, lai pārvarētu šo situāciju. Ikviens atbalsts, kaut vai neliels, ir ļoti nozīmīgs," bilda LHF vadītājs, pasakoties arī klubiem par varēšanu un vēlmi attīstīt vietējo čempionātu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā virslīgā startēs astoņas komandas, kuras vispirms izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tam pēc tā rezultātiem tiks sadalītas divos četriniekos – gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet vēl četras komandas - pirmās grupas trešā un ceturtā vieta, kā arī otrās grupas pirmā un otrā vieta, izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiks līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām.

MSĢ/LAT-Hertz komanda startēs tikai turnīra pirmajos divos posmos, bet pret šo komandu izcīnītie punkti tiek skaitīti kopējā vērtējumā.

Savukārt regulārā čempionāta pēdējās vietas ieguvējs aizvadīs pārspēles (uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā) ar 1.līgas uzvarētāju par tiesībām spēlēt virslīgā 2019./2020. gada sezonā.

"Izspēle sistēma mums ir palikusi iepriekšējā un tas liecina par stabilitāti. Tāpat klubiem ir augušas ambīcijas un lai gan tās ir amatieru komandas, viņu mērķi un paveiktais darbs ir augstāks par amatierismu. Rīgas čempionāts apliecināja, ka būs labas komandas un intriga, jo citiem klubiem ir stimuls līdzināties Dobeles Tenax un Rīgas Celtnieka vienībām, kas nākamajā sezonā arī spēlēs Baltijas Handbola līgā, bet rīdzinieki piedalīsies arī EHF Izaicinājuma kausa sacensībās," piebilda LHF sacensību direktors Renārs Līcis.

Tikmēr LHF ģenerālsekretārs Guntis Ciematnieks norādīja, ka federācija sadarbībā ar atbalstītāju SynotTip nopietni piestrādā pie tā, lai Latvijas handbola virslīgas čempionāts arī publiskajā telpā uzlabotu savu veidolu. Tieši tāpēc virslīgai būs jauna mājas lapa, kā arī plānots sezonas gaitā izcelt vairākas spēles.

"Vēlamies panākt, lai esam konkurētspējīga līga ar citu sporta veidu līgām," piebilda Ciematnieks.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionu tronī atgriezās Dobeles Tenax, kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Rīgas Celtnieku, bet bronzas medaļas ieguva Ludzas Latgols, kas ar 3-1 pārspēja Ogre/Miandum komandu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi