Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vairākiem Latvijas tenisistiem kritumi gada priekšpēdējā ATP rangā

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis šī gada priekšpēdējā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis 81.vietu, bet pārējie valsts sportisti piedzīvojuši kritumus.

Gulbim šogad vairs izmaiņas ATP rangā nav prognozējamas. Latvietis kopš 2010.gada sezonas trīs reizes gadu noslēdzis starp 25 pasaules labākajiem tenisistiem, 2011.gadā bija 61.vietā, savukārt šogad viņš sasniedzis otru zemāko rādītāju kopš 2006.gada.

Gulbis šogad, ieskaitot kvalifikācijas sacensības un Challenger turnīrus, aizvadīja 38 cīņas, kuru laikā tika gūtas vien 13 uzvaras.

Pie 102 vietu krituma šonedēļ ticis Mārtiņš Podžus, kurš pašlaik ATP rangā atrodas 624.pozīcijā, bet par piecām vietām atkāpies Miķelis Lībietis, kurš tagad ieņem 692.vietu.

Vēl no Latvijas tenisistiem Jānis Podžus zaudējis 31 pozīciju un ieņem 873.vietu, bet Mikus Losbergs atrodas 1786.pozīcijā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas šogad vairs nenotiks. Vēl joprojām stabilā pirmajā vietā ierindojas serbs Novāks Džokovičs, kuram seko brits Endijs Marejs, bet aiz viņa ir leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Tikmēr ceturto vietu ieņem cits Šveices sportists Stans Vavrinka, kamēr piektajā vietā atrodas titulētais spānis Rafaels Nadals, kuram seko čehs Tomāšs Berdihs. Septīto vietu joprojām ieņem Spānijas tenisists Davids Ferrers, kamēr astotais ir japānis Kei Nišikori. Devīto vietu saglabājis francūzis Risārs Gaskē, bet desmitnieku noslēdz viņa tautietis Žo Vilfrīds Tsonga.

Savukārt ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš saglabājis 373.pozīciju. Kritienu par četrām vietām piedzīvojis Lībietis, un nu viņš ieņem 716.vietu, bet dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atkrituši par 68.pozīcijām un atrodami attiecīgi 817. un 819.pozīcijā.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

    Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

    Gaida pēdējo papildinājumu

    Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

    Hokejs

    Vairāk Hokejs


    Basketbols

    Vairāk Basketbols


    Futbols

    Vairāk Futbols


    Teniss

    Vairāk Teniss


    Volejbols

    Vairāk Volejbols


    Motoru sports

    Vairāk Motoru sports


    Vieglatlētika

    Vairāk Vieglatlētika


    Riteņbraukšana

    Vairāk Riteņbraukšana


    Ziemas sports

    Vairāk Ziemas sports


    Citi

    Vairāk Citi