Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Vaisjūns: otrajā dienā nebija spēka

Latvijas desmitcīņnieks Atis Vaisjūns sacensību otrajā dienā pasliktināja savu situāciju kopējā rezultātu ailē un desmitcīņu beidza ar sliktāko punktu summu (7507) no desmit disciplīnu maratonu izturējušajiem sportistiem. Kopvērtējumā viņam 34.vieta. No personiskā rekorda (7760) Atis atpalika par 253 punktiem.

Ieraudzījis uz tablo rezultātu summu, Atis novilka. “Jā, godpilnā pēdējā vieta. Igaunis mani apsteidzis.”Sacensību astoto disciplīnu kārtslēkšanu Vaisjūns beidza ar rezultātu 4,40 metri, šajā veidā ierindojoties dalītā 30.vietā 33 dalībnieku konkurencē.Pirmajā mēģinājumā Vaisjūns pārvarēja pieteikto sākuma augstumu 4,40 metrus. Nākamo augstumu 4,50 m viņš izlaida, bet 4,60 metru augstumā novietoto latiņu trīs reizes nepārvarēja. Pirmajos divos gadījumos Atis lēcienu nemaz neveica un “izskrēja”, bet trešajā reizē latiņu nogāza.Šķēpa mešanā Vaisjūns pirmajā mēģinājumā sasniedza 57,50 metrus, bet abi pārējie metieni netika ieskaitīti. A grupā 16 dalībnieku konkurencē tas viņam deva devīto vietu. Ata personiskais rekords šajā disciplīnā ir 60,68 metri.Pirmajā 1500 metru skrējienā, kurā startēja sportisti, kuri pirms pēdējās disciplīnas vairs nepretendēja uz augstām vietām, Vaisjūns finišēja 14.vietā – 4:52:08.Uz jautājumu, vai šis bija patīkams pārsteigums vai divu dienu mocības, pasaules čempionātu debitants Vaisjūns piekrita pēdējam piedāvātajam variantam. “Par otro dienu nav nekāda gandarījuma. Nepietika laika atpūtai. Pēc pirmās dienas tikai vienos naktī gāju gulēt, bet gandrīz visu nakti nevarēju iemigt. Ja uz barjerām un diska mešanu tā īsti nebiju pamodies, tad kārtslēkšanā kāju sāka vilkt krampji.” Izrādās treneru teiktais par ieskrējiena markas izsišanu neatbilda patiesībai. “Marka bija vietā. Kāju vilka krmapji, ar vienu kāju taisīju īsāku soli, tāpēc arī nevarēju tikt līdz precīzam atspērienam. Ja būtu labi salecis kārti, personisko rekordu būtu sasniedzis. Tad es 1500 metrus skrietu citā tempā.”

Par pasaules čempionu kļuva amerikānis Trejs Hārdijs – 8790 punkti. Sudraba medaļu nopelnīja kubietis Leonels Suaress (8640), bronzu – Aleksandrs Pogorelovs no Krievijas (8528).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi