Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valmierā noskaidroti Latvijas čempioni Standartdejās

Pagājušajā nedēļas nogalē Vidzemes lielākajā pilsētā Valmierā norisinājās no marta vidus pārceltais Latvijas čempionāts Standartdejās (ST), ko sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju (LSDF) rīkoja SDK Saltāre. Vienpadsmit dažādās vecuma grupās, kopumā startējot 138 deju pāriem, tika noskaidroti medaļu ieguvēji trešajā deju programmā šajā gadā, informē LSDF preses sekretārs Ivars Bācis.

Pieaugušo grupā trešo gadu pēc kārtas ST deju čempionāts sākās ar finālu. Šoreiz izpalika iepriekšējo gadu duelis par uzvaru, jo pasaules reitinga septītais pāris Vadims Šurins un Anastasija Meškova, kas ceturto gadu pārstāv Latviju, no Maskavas nebija ieradušies. Līdz ar to iepriekšējo gadu uzvarētāji un pasaules ranga devītais pāris rīdzinieki Edgars Līnis un Elīza Ancāne (SDK “Dzintars”) svinēja ļoti vieglu uzvaru ar vienbalsīgu vērtējumu visās piecās dejās. Pārliecinoši otro vietu izcīnīja desmit deju čempioni un trešais mūsu valsts pāris Latīņamerikas (LA) dejās Romāns Dobrecovs/Violeta Ļevčenko (Škutāna deju skola), tādējādi nopelnot šogad pilnu medaļu komplektu. Liepājniece Betija Kaire ar Polijas dejotāju Davidu Dudu (SDK “Dzintars”) ieņēma trešo vietu, tiekot pie pirmajām medaļām pieaugušo grupā.

Jauniešu grupā (16-18 g.) visās dejās pirmo vietu ieguva pagājušā gada pasaules čempionāta pusfinālisti un pasaules reitinga ceturtais pāris rīdzinieks Andrejs Griņēvičs un Kornēlija Dobrovoļskite (SDK “Dzintars”), izcīnot šogad uzvaras visās trijās deju programmās. SDK “Dzintars” dubultuzvaru nodrošināja otro gadu kopā dejojošie rīdzinieki Roberts Andersons ar Paulu Maksimovu. Roberts trešo reizi jauniešos un kopā ar abām junioru grupām sesto gadu pēc kārtas iekļuva trijniekā ST dejās valsts čempionātos. Trešo vietu ieguvušie liepājnieki no SDK “Dancers” Artūrs Biele un Marija Elizabete Kravčuka nopelnīja savu trešo godalgu šogad, jo bija otrie 10 dejās un trešie LA dejās. Junioriem II (14-15 g.) duelī par uzvaru iznākums bija tāds pats kā 2019.gadā, uz augstākā pjedestāla pakāpiena atkal kāpjot pasaules čempionāta 7.vietas ieguvējiem rīdziniekiem Ernestam Akselam Dimantam un Marijai Paščenko (Daces deju skola), bet Oļegam un Annai Bērziņiem (Dūšas deju skola) nopelnot sudraba medaļas. Otro reizi šogad trijniekā iekļuva desmit deju vicečempioni rīdzinieki Reinis Līdaka un Marta Aleksandra Palmbaha (Škutāna DS).

Junioriem I (12-13 g.) pie trešā titula šogad tika grupas līderi Ričards Krīviņš un Eva Grāvere (Daces DS), kamēr viņu kluba biedri Armands Goldbergs ar Mariju Golubevu izcīnīja savu otro sudraba medaļu. Savukārt, otro bronzas medaļu šogad sarūpēja Juris Zeiza/Viktorija Smoļina (SDK “Mirada”). Tikmēr trešo gadu pēc kārtas Bērnu grupā (11 gadi un jaunāki) visās deju programmās nepārspēti palika rīdzinieki Jegors Prokins un Poļina Karimova (SDK “Estētika”).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi