Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valsts finansēs tikai noteiktus kritērijus ievērojošas sporta federācijas

Tiesības saņemt finanšu līdzekļus no valsts budžeta nākotnē būs tikai tām sporta federācijām, kas ievēros likumā noteiktos kritērijus, kā arī Latvijas Olimpiskajai komitejai un Latvijas Sporta federāciju padomei, otrdien aģentūru BNS informēja Saeimas Preses dienests.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija un Sporta apakškomisija otrdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Sporta likumā, kas izvirza papildu kritērijus sporta federācijām.

Turpmāk sporta federācijas izpildinstitūcija būs jāpārvēlē ne retāk kā reizi četros gados. Izpildinstitūcija būs jāveido no vismaz trim locekļiem un vismaz pusei no tiem, tostarp izpildinstitūcijas vadītājam, būs jābūt Latvijas pilsoņiem.

Izpildot šos priekšnoteikumus, sporta federācija būs tiesīga vadīt un koordinēt darbu attiecīgajā sporta veidā, pārstāvēt Latviju starptautiskās organizācijās un pretendēt uz valsts finansējumu, paredz grozījumi Sporta likumā.

Tāpat federācijām savā sporta veidā jāorganizē sacensības, jāievēro antidopinga konvenciju prasības un internetā jāpublicē informācija par pasākumiem. Sporta federāciju atzīšanu un kontroli veiks Latvijas Sporta federāciju padome.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktore Agra Brūne deputātiem paskaidroja, ka turpmāk ministrijā ar sporta politiku nodarbosies mazāk ierēdņu, savukārt sporta federācijām un Sporta federāciju padomei būs daudz plašāka kompetence. Šāds sadarbības modelis tiek veidots, lai nodrošinātu efektīvāku sporta politikas izstrādi un palielinātu nevalstisko partneru lomu.

Grozījumi Sporta likumā ir viens no soļiem pašlaik notiekošajā Sporta pārvaldes reorganizācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi