Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vankūverā Latvijas hokejistu ģērbtuve atradīsies speciāli uzbūvētā piebūvē

Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs 2010.gadā Latvijas hokeja izlasei cīņām vajadzēs gatavoties ģērbtuvē, kas atradīsies pie hokeja halles speciāli uzbūvētā piebūvē.

Ar Vankūveras "GM Place" arēnu, kur notiks 28 no 30 olimpiskā hokeja turnīra spēlēm, nesenajā vizītē Kanādas pilsētā iepazinās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Einars Fogelis. Viņš sarunā ar aģentūru BNS pastāstīja, ka arēnā ir tikai sešas ģērbtuves, bet vēl sešas tiks piebūvētas klāt hallei konteinera veida piebūvē.

"Ģērbtuves sacensību dalībniekiem tiks sadalītas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu tabulas. Pirmās izvēles tiesības gan tika mājiniekiem kanādiešiem, kuri jau ir izvēlējušies šīs arēnas saimnieku NHL [Nacionālās hokeja līgas] kluba Vankūveras "Canucks" ģērbtuvi. Tālāk ģērbtuvju dalīšana notiks jau ranga secībā, tā ka pilnīgi noteikti varu teikt, ka Latvijas hokejistiem šī ģērbtuve būs jaunuzbūvētajos konteineros," stāstīja Fogelis.

Viņš gan uzsvēra, ka tas nesagādās lielas grūtības, jo attāluma ziņā hallē esošo ģērbtuvju īpašnieki nebūs lieli ieguvēji. "Ceļš līdz ledus laukumam būs tikai pārdesmit metru garāks nekā kanādiešiem, tāpēc nedomāju, ka tas varētu ietekmēt komandas spēli," sacīja Fogelis, kurš piedalījās nacionālo olimpisko komiteju pārstāvjiem domātajā seminārā, kuru rīkoja Vankūveras spēļu organizatori, lai gadu pirms spēļu sākuma iepazīstinātu ar sporta bāzēm, transporta sistēmu, drošības jautājumiem un citām specifiskām lietām.

Fogelis sacīja, ka Vistlerā, kur sacentīsies dažādu veidu slēpotāji, kā arī bobslejisti, kamaniņu braucēji un biatlonisti, sporta bāzes atrodas diezgan kompakti, un lieli attālumi tāpēc nebūs veicami. Padomāts arī par masu mediju pārstāvjiem, jo gan rakstošajiem, gan raidošajiem žurnālistiem preses centri atradīsies gan tuvu viens no otra, gan no žurnālistu viesnīcām.

Jau ziņots, ka Fogelis pēc vizītes Kanādā secinājis, ka, braucot no Vankūveras uz 120 kilometrus attālo Vistleru, vajadzēs rēķināties ar sarežģījumiem, jo ceļā ir divi tilti, kas veido sastrēgumus. Taču, laicīgi ar to rēķinoties, problēmām nevajadzētu rasties.

Olimpiskajās spēlēs Vankūverā un Vistlerā, iespējams, startēs pat 65 Latvijas sportisti. Spēles notiks no 12. līdz 28.februārim. Ceļazīmi uz četrgades ziemas sporta veidu nozīmīgāko pasākumu jau ir garantējusi Latvijas hokeja izlase un deviņi Latvijas biatlonisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi