Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vankūverā varētu startēt līdz pat 65 Latvijas olimpiešiem

Latvijas komandas sastāvā 2010.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā, kas risināsies nākamā gada februārī, varētu startēt līdz pat 65 sportistiem, taču galīgais komandas sastāvs būs zināms mēnesi pirms spēļu sākuma, kad būs noslēgušās atlases sacensības visos sporta veidos.

Jau tagad tiesības piedalīties nākamā gada februārī Kanādā gaidāmajās spēlēs ir nopelnījuši 23 Latvijas izlases hokejisti un deviņi biatlonisti, trešdien žurnālistiem sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) viceprezidents Žoržs Tikmers.

"Latvijas pārstāvji kvalifikācijas normatīvus var izpildīt vēl sešos sporta veidos. Pēc mūsu aprēķiniem, ja visiem potenciālajiem pretendentiem izdodas tikt pie ceļazīmēm, Vankūverā Latvija varētu būt pārstāvēta, maksimums, ar 65 sportistiem," piebilda Tikmers.

Kamaniņu braucēji un šorttrekisti olimpiskās ceļazīmes sadalīs jau līdz 2009.gada beigām, bet bobslejā, skeletonā, kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā un snovbordā to varēs izdarīt līdz pat 2010.gada janvārim.

Tikmers uzsvēra, ka lielas delegācijas vešana uz Vankūveru nāks tikai par labu, jo, ja komandā ir vairāk par 50 sportistiem, tiek iegūtas vairākas privilēģijas. "Lielajām komandām parasti tiek iedalītas labākas un plašākas medicīniskās apkalpošanas un biroja telpas, tiek piešķirts vairāk transporta vienību, un ir citi nozīmīgi plusi," norādīja LOK viceprezidents, kurš būs arī Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Vankūverā.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase ceļazīmi uz Vankūveru izcīnīja februāra sākumā kvalifikācijas turnīrā Rīgā, kad apspēlēja Ungārijas, Ukrainas un Itālijas izlases.

Savukārt biatlonisti pie iespējas startēt spēlēs tika pēc vietas Nāciju vērtējumā, kas tika aprēķināta pēc 2008. un 2009.gada pasaules čempionātu rezultātiem. Latvijas vīriešu izlase Nāciju vērtējumā ieņēma 16.vietu, kas uz Vankūveru ļauj vest piecus dalībniekus (katrā atsevišķā distancē varēs startēt tikai četri), bet sievietes bija 20.vietā, kas dod tiesības olimpiskajās spēlēs startēt ar četrām dalībniecēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi