Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vasiļevskis par rezultātu un vietu pirms pasaules čempionāta galvu nelauza

Vadims Vasiļevskis, kurš būs viens no Latvijas komandas līderiem pasaules čempionātā vieglatlētikā, pagaidām galvu par iespējamo rezultātu vai vietas izcīnīšanu nelauza, savukārt čempionāta debitants Zigismunds Sirmais būs gandarīts, ja Dienvidkorejā viņam izdosies iekļūt finālā.

Olimpiskais vicečempions Vasiļevskis trešdien preses konferencē, kurā Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) nosauca čempionāta dalībniekus, sacīja, ka solīt kādu konkrētu vietu vai rezultātu nevēlas, jo tāpat čempionātā sasniegtais būs tāds, uz kādu viņš tobrīd būs gatavs.

"Šodien[trešdien] dodos uz Ventspili, kur nedēļu cītīgi trenēšos, lai būtu gatavs sacensībām. Bet čempionātā iešu uz maksimālo, bet tur, kā būs lemts, tā arī būs, ko varēšu, to izdarīšu," teica šķēpmetējs.

Ar veselību Vasiļevskim pašlaik esot labāk, kāja, kas problēmas sagādājusi iepriekš, nesāpot. "Man uztaisīja [pretsāpju] šprici, nedēļu jādarbojas vieglākā režīmā. Arī pirms tam nedēļu, kad strādāju vairāk uz skriešanu un tehniku, kāja nesāpēja. Ar fizisko [gatavību] man viss ir kārtībā, galvenais būs sakārtot galvu, lai sacensībās tā ir tukša no nevajadzīgām blakusdomām," atzina sportists, kurš atklāja, ka trenē ne tikai fiziskos spēkus un slīpē tehnisko metiena daļu, bet, lai labāk sagatavotos sezonas svarīgākajām sacensībām, apmeklē arī psihologu.

Tas, ka čempionāts notiks tālajā Dienvidkorejā, kur augustā gaisa temperatūra var būt virs 30 grādiem pēc Celsija, Vasiļevskim daudz netraucēšot. "Galvenais, lai sacensību laikā nelīst, slapjums man nepatīk. Taču tas, ka ir liels karstums, man netraucē, tādā esmu metis gan Atēnās, gan Katarā, kur jau no rīta sešos bija pāri 30 grādiem," par laika apstākļiem norādīja šķēpmetējs.

Vasiļevskis šosezon ir otra labākā rezultāta īpašnieks pasaulē, kad maija beigās Tartu šķēpu raidīja 88,22 metrus tālu. Par 21 centimetru tālāk šosezon metis tikai olimpiskais čempions Andreass Torkildsens no Norvēģijas.

Savukārt šogad divas reizes pasaules junioru rekordu labojušais Zigismunds Sirmais, kurš kļuva arī par Eiropas U-20 junioru čempionu, sacīja, ka vieta fināla 12 dalībnieku vidū viņam liks justies gandarītam. "Galvenais - tikt finālā, tad būšu apmierināts ar sevi un šo sezonu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi