Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vasiļevskis svētdien startēs Zelta līgas sacensībās Berlīnē

Olimpiskais vicečempions šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis svētdien startēs Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) Zelta līgas pirmajā posmā Berlīnē, kur vēlas pārliecināties, vai pavasarī gūtā cirkšņa trauma vairs nerada problēmas.Fiziski pēdējo gadu Latvijas šķēpmešanas līderis jūtas labi, un arī pavasarī treniņos gūtā trauma pašlaik sevi vairs neliek manīt, tomēr tikai sacensību režīmā kļūs skaidrs, vai likstas ar veselību jau ir aiz muguras.

"Jūtos arvien labāk, un treniņos varu gan lēkt, gan taisīt pietupienus ar stieni, gan ieskrējienā jūtos labāk. Berlīnē gan pirmos metienus vēl izdarīšu ar pusieskrējienu un tad skatīšos, kā jūtos. Daudz gan izšķirs, kāds būs laiks, jo slapjā skrejceļā risks ir lielāks. Trakot netaisos, jo visam jānotiek pakāpeniski," trešdien aģentūrai BNS sacīja šķēpraidis.Vasiļevskim pirmais starts vasaras sezonā bija svētdien "Ventspils šķēpu" sacensībās, kur viņš metienus arī veica ar pusieskrējienu, šķēpu aizmetot 76,67 metrus tālu.Pirms olimpiskajām spēlē Pekinā Vasiļevskis gan neplāno pārāk daudz startu, un, lai gan sacensību grafiks, vadoties pēc pašsajūtas, vēl var mainīties, pašlaik šķēpmetēja plānos līdz braukšanai uz Pekinu ir sešas sacensības. "Domāju startēt visos četros Zelta līgas posmos [arī 6. jūnijā Oslo, 11. jūlijā Romā un 18. jūlijā Parīzē], kā arī jūnijā brāļu Znamensku memoriālā Krievijā [15. jūnijā Žukovskā]. Līdz šim man katru gadu bijuši 16 līdz 20 starti sezonā, kas ir ļoti daudz, tāpēc šogad būs mazāk - 12 līdz 14," Vasiļevskis olimpiskajā sezonā nedomā visu enerģiju tērēt sacensībās, apzinoties, ka galvenais starts būs Pekinā. Pirms došanās uz Pekinu, kas plānota 31. jūlijā vai 1. augustā, notiks arī treniņnometne, taču vēl nav izvēlēta vieta. "Ar treneri [Valentīnu Eiduku] vēl neesam vienojušies, vai tā būs Ventspils, vai kāda cita zināma vieta, piemēram, Palanga. Darbs tiks saplānots, lai nesanāktu tā, ka, atgriežoties no vienām sacensībām un pāris dienu aizvadot treniņnometnē, uzreiz būtu jābrauc uz citiem mačiem. Noteicošais būs mana pašsajūta," norādīja Vasiļevskis.Pekinā šķēpmetējs ieradīsies trīs nedēļas pirms paredzētā starta, jo kvalifikācijas sacensības šķēpraižiem notiks 21. augustā, bet fināls - 23. augustā. Pēdējā gatavošanās olimpiskajam startam notiks jau Ķīnā, un sākotnēji tiks strādāts ar lielāku slodzi, bet, tuvojoties startam, gatavošanās norisināsies ierastajā ritmā. Vasiļevskis teica, ka olimpiskajās spēlēs pirmais uzdevums būs veiksmīgs starts kvalifikācijā un vēlams, lai iekļūt finālā izdotos jau ar pirmo metienu. "Olimpiskajās spēlēs spēki un nervi būs jātaupa izšķirošajām cīņām," uzsvēra sportists.Runājot par konkurentiem, Vasiļevski neizbrīnīja šīs sezonas sākuma dažu šķēpmetēju sasniegtie augstie rezultāti. "Tas, ka austrālietis [Džerods Banisters] sezonas sākumā sameta 89 metrus mani neizbrīna, jo potenciāls viņam acīmredzot ir, un, sakrītot apstākļiem, viņš spēja izšaut tik labu rezultātu. Šķēpmešana ir tehniski sarežģīts sporta veids, un pat mazākā kļūda rezultātā var maksāt desmit metru. Arī es visu laiku nemetu pāri 90 metriem, taču aizpērn man izdevās šis šāviens. Cerams, ka izdosies izšaut arī Pekinā," Vasiļevskis nākotnē raugās ar optimismu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi