Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vasiļjevs pēc četriem neprecīziem lēcieniem izvēles programmā PČ atkāpjas uz 18.vietu

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā pasaules čempionātā daiļslidošanā izvēles programmā četrreiz kļūdījās lēcienos un sacensību noslēgumā ierindojās 18.vietā.

Aprēķini liecina, ka Vasiļjeva ieņemtā 18.pozīcija dos Latvijai vienu vietu olimpiskajās spēlēs Pekinā, taču oficiālo olimpisko ceļazīmju sadalījumu Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) vēl nav paziņojusi.

Izvēles programmu Vasiļjevs sāka ar kritienu, mēģinot izpildīt četrkāršo Salhova lēcienu, bet turpinājumā ar roku skāra ledu pēc trīskāršā aksela.

Arī trīskāršais flips nebija ideāls piezemēšanās dēļ, bet tam sekoja kritiens trīskāršā luca izpildē.

Bonuspunktus daiļslidotājs nopelnīja par griezienu kombinācijām, taču ar to bija par maz, lai kaut saglabātu pēc īsās programmas izcīnīto 14.vietu.

Latvijas daiļslidotājs garajā programmā nopelnīja 131,83 punktus. Par tehniskajiem elementiem viņš saņēma 57,41 punktus, bet par programmas komponentēm 76,42 punktus. Šāds sniegums Latvijas sportistu garajā programmā ierindoja 18.vietā.

Šādu pašu vietu Latvijas daiļslidotājs izcīnīja arī divu uzstāšanos summā, sakrājot 213,05 punktus.

Pasaules čempionātā uzvarēja ASV pārstāvis Neitens Čens, kurš izvēles programmā sakrāja labāko punktus summu - 222,03 punktus - summā tiekot pie 320,88 punktiem.

Otrais finišēja japānis Juma Kagijama, kurš garajā programmā sakrāja 190,81 punktu un otro vietu, bet summā viņam 291,77 punkti.

Trešais palika divkārtējais olimpiskais čempions Kagijamas tautietis Judzuru Hanju, kurš pēc uzvaras īsajā programmā ar 182,20 punktiem izvēles programmā bija tikai ceturtais, summā sakrājot 289,18 punktus.

Jau ziņots, ka Latvijas daiļslidotājs īsajā programmā nopelnīja 81,22 punktus. Par tehniskajiem elementiem viņš saņēma 40,90 punktus, bet par programmas komponentēm 40,32 punktus.

Uzvaru īsajā programmā ar 106,98 punktiem svinēja japānis Judzuru Hanju, kurš iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs izcīnījis zeltu. Otro vietu ieguva viņa tautietis Juma Kagijama, kurš nopelnīja 100,96 punktus, bet trešais ar 98,85 punktiem bija amerikānis Neitens Čens.

Pēc pasaules čempionāta vīriešu konkurencē tiks piešķirtas 24 valstu kvotas. Ņemot vērā divus labākos rezultātus visās disciplīnās, godalgas izcīnījušajiem sportistiem savām valstīm ir iespēja izcīnīt vairākas kvotas. Vasiļjeva ieņemtā 18.pozīcija ļauj pretendēt uz olimpisko ceļazīmi.

Pasaules čempionāta īsajā programmā piedalījās 33 sportisti, no kuriem izvēles programmai kvalificējās 24 labāko rezultātu īpašnieki. 

Pagājušajā gadā Covid-19 izplatības dēļ pasaules čempionātā Kanādā nenotika, bet vēl gadu iepriekš Vasiļjevs ierindojās 21.pozīcijā. Vēl pirms gada Vasiļjevs pasaules čempionātā izcīnīja sesto vietu, kas viņam līdz šim karjerā bijis labākais sniegums.

Jau ziņots, ka trešdien Angelina Kučvaļska trešdien pasaules čempionātā daiļslidošanā Stokholmā īsajā programmā ierindojās 33.vietā un izvēles programmai nekvalificējās.

Īsajā programmā Kučvaļska tika pie 47,94 punktiem, programmu veicot bez kritieniem. Par tehniskajiem elementiem viņa saņēma 24,52 punktus, bet par programmas komponentēm - 23,42 punktus.

Pasaules čempionāts daiļslidošanā kalpo kā galvenās kvalifikācijas sacensības 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Daiļslidotāji vīriešu un sieviešu konkurencē sadala 24 olimpiskās ceļazīmes, pāru slidojumā tiek izcīnītas 16, bet dejās uz ledus - 19 ceļazīmes.

Pasaules čempionāts Stokholmā notiek no 22. līdz 28.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi