Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

VEF Rīga aicina Saeimu pievērsties nodokļu politikai attiecībā uz sportistu ienākumiem

Basketbola klubs VEF Rīga nosūtījis vēstuli Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijai ar aicinājumu "pievērst nopietnu uzmanību nodokļu politikai attiecībā uz sportistu ienākumiem un atbildīgi sakārtot specializēto likumdošanu", informēja klubā.

VEF Rīga rosina amatpersonas ieklausīties sporta klubu viedokļos un kopīgiem spēkiem mainīt pašreizējo situāciju, jo "spēkā esošie noteikumi ir neloģiski un būtiski kavē sporta izaugsmi mūsu valstī". "Patlaban situācija ir nevienlīdzīga un neefektīva. Specializētās likumdošanas trūkums ir nopietns šķērslis Latvijas konkurētspējai ar citām valstīm gan basketbolā, gan futbolā, gan volejbolā un hokejā," tekts vēstulē. VEF Rīga atbalsta Saeimas Sporta apakškomisijas vēlmei sportistus pielīdzināt saimnieciskās darbības veicējiem, tādējādi ļaujot maksāt 15% lielu iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN), nevis 25%, kā tas ir patlaban. Klubs arī aicina pārskatīt jautājumu par sportistu kā pašnodarbināto personu reģistrēšanos pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātājiem, ja finanšu apgrozījums sasniedz vai pārsniedz 10 000 latu, uzsverot, ka 2008.gadā šī ieviestā robeža ir pārāk zema.  "Lai risinātu situāciju, vispirms Sporta likumā būtu nepieciešams skaidri definēt īpašu profesionālu sportistu statusu un noteikt, ka šīs personas no saņemtās algas valstij samaksā 15% IIN un veic sociālās apdrošināšanas iemaksu vismaz no minimālās mēnešalgas. Lai nerastos pārpratumi, realitātē nodokļu jautājumu risināšanai jābūt klubu uzdevumam, konkrēto summu ieturot no spēlētāju algām. Tādējādi arī būtu iespējams izvairīties no iespējamas situācijas, kad leģionāri, beidzoties līgumiem, aizbrauc uz neatgriešanos, bet nodokļi valsts kasē paliek nesamaksāti. Tāpat ir jāpalielina (jāatceļ?) robeža reģistrācijai kā PVN maksātājam," iesaka VEF Rīga."Der atcerēties, ka profesionālu sportistu karjeras ir īsas, tāpēc jāļauj viņiem saņemt adekvātu finansiālu gandarījumu par to lepnumu un emocijām, ko viņu sasniegumi, pārstāvot Latviju, mums sniedz,” teikts vēstules nobeigumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi