Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Veršakovs paziņo par atkāpšanos no Latvijas vīriešu handbola izlases galvenā trenera amata

Sandris Veršakovs ir paziņojis par atkāpšanos no Latvijas vīriešu handbola izlases galvenā trenera amata, trešdien ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Kā galvenos iemeslus šādam lēmumam viņš min, pirmkārt, neizpildīto uzdevumu un sniegumu pasaules meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā Fēru salās, kā arī faktu, ka komandai ir nepieciešams "restarts", tajā skaitā treneru korpusā.

"Esmu pieņēmis lēmumu atkāpties no amata bez spiediena no LHF puses. Protams, ir vairāki iemesli, bet kā galvenos varu minēt sniegumu Fēru salās un nespēju kvalificēties pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensību nākamajai kārtai," skaidro Veršakovs.

"Man kā trenerim neizdevās atrast komandas ķīmiju, lai komanda spēlētu, tā kā mēs to varējām. Joprojām uzskatu, ka varējām daudz labāk un daudz vairāk izdarīt, taktiski mēs galā tikām, tomēr man neizdevās atrast atslēgu uzvaras formulai," piebilst treneris.

Viņš stāsta, ka, protams, to visu var skaidrot ar amatierismu, taču viņš uzskata, ka izlasē par to ir jāizmirst un ir jābūt 100% atdevei.

"Mums tā pietrūka, un to es kā treneris nespēju "salīmēt" kopā, lai būtu uzvaras. Komandai ir nepieciešams "restarts", un tas jādara, sākot ar mani. Ir nepieciešams speciālists, kurš ieviesīs jaunas pārmaiņas, jaunas vēsmas komandā un līdz ar to arī jaunu motivāciju un citu degsmi spēlētāju acīs," saka Veršakovs.

Nu jau bijušais Latvijas izlases treneris novērtē iegūto pieredzi, uzsverot, ka izlasē viņš ar labākajiem Latvijas handbolistiem spēlēja pret labākajiem citu valstu handbolistiem un ka viņam kā trenerim šī bija neatsverama mācība un pieredze, kura noderēs turpmākajā karjerā.

Veršakovs Latvijas izlases galvenā trenera amatā bija no 2020.gada oktobra.

Jau ziņots, ka janvāra vidū Fēru salu galvaspilsētā Touršhavnā Latvijas handbola izlase ar 23:36 kapitulēja Itālijai, bet spēlēja neizšķirti 30:30 ar Luksemburgu un ar 19:26 zaudēja turnīra saimniecei Fēru salu izlasei, nekvalificējoties atlases turnīra otrajai fāzei.

Trenera lēmumu mainīt nespēja arī divas nedēļu vēlāk Dobelē izcīnītās divas uzvaras 2024.gada Eiropas čempionāta pirmskvalifikācijā, divu spēļu summā pārspējot Bulgāriju ar 72:55 un nodrošinot vietu kvalifikācijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi