Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

VIDEO: Latvietis piedalīsies pasaules lidošanas čempionātā vēja tunelī

AERODIUM lidotājs Toms Īvāns (24) piedalīsies pasaules čempionātā lidošanas meistarībā vēja tunelī FAI World Cup of Indoor Skydiving, kas no 11. līdz 16. oktobrim norisināsies Varšavā, Polijā, informē sportista pārstāvji.

Īvāns ar lidošanas sportu nodarbojas kopš 2012. gada un ir kļuvis par vienu no pasaulē pieredzējušākajiem un profesionālakājiem vēja tuneļu lidotājiem un šovmeņiem. Viņš ir Ginesa rekorda īpašnieks, izpildot visvairāk triku vienas minūtes laikā vēja tunelī. Īvāns ir lidojis nupat atvērtās Šanhajas Disnejlendas Karību jūras pirāti šovā, Eiropas ceļojošajā izrādē Pīters Pens, piedalījies dažādos citos projektos Ķīnā, Kanādā, Peru, Bahreinā, Somijā, Dānijā un citur. Ikdienā Īvāns sastopams kā lidošanas instruktors AERODIUM vēja tunelī Siguldā. 

"Esmu pagodināts pārstāvēt Latviju šāda līmeņa sacensībās. Pamatā esmu lidošanas instruktors un šovmenis, taču tagad izmēģināšu spēkus lidošanas sportā, kur sacentīšos ar citiem augsta līmeņa lidotājiem precizitātē un meistarībā. Sacensībās man būs divi uzdevumi: pirmajā būs jāparāda individuāli iestudēta lidošanas programma līdz 1 minūtei, ar kuru pārsteigt žūriju. Tajā tiks vērtēta horeogrāfija, triku sarežģītība un inovitāte, izpildīšanas precizitāte. Otrs uzdevums ir izpildīt konkrētu triku sarakstu, kas jāveic visiem dalībniekiem. Tajos vērtēs precizitāti un izpildīšanas ātrumu," stāsta lidotājs.

Šobrīd aktīvi notiek sagatavošanas treniņi AERODIUM lidotāju komandas vadītāja un šī gada Latvijas čempiona izpletņlēkšanā Reiņa Rūtentāla vadībā. "Toms aktīvi trenējas Siguldas vēja tunelī, kā arī veic treniņus akrobātikas zālē. Tomam īpaši izaicinoši ir tas, ka mūsu mājas tunelis ir atvērtā tipa, taču sacensības notiek slēgta tipa tunelī, kur vēja plūsmai visapkārt ir stikla sienas. Ir triki, ko atvērtā tipa tunelī ir sarežģītāk izpildīt un atstrādāt, salīdzinot ar lidotājiem, kuri ikdienā trenējas slēgta tipa tuneļos. Tomam būs jāsacenšas ar iepriekšējo gadu pasaules čempioniem lidošanā. Šī būs Toma debija starp ļoti rūdītiem pasaules līmeņa lidotājiem," atklāj Rūtentāls.

Ar katru gadu lidošana vēja tuneļos jeb indoor skydiving kļūst arvien populārāka un nu jau ir kļuvusi par patstāvīgu sporta veidu individuāli un komandās. Šādas Pasaules līmeņa sacensības notiek jau vienpadsmit gadus. Sacensībās piedalīsies vairāk kā 300 dalībnieki, pārstāvot tādas valstis kā ASV, Kanāda, Ķīna, Austrālija, Lielbritānija, Dienvidāfrika, Polija, Somija, Krievija, Norvēģija, Vācija, Čehija un citas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi