Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

VIDEO: Velsas regbija izlase Pasaules kausa mača nogalē izrauj uzvaru pār Angliju

 Velsas regbija izlase Anglijā notiekošā Pasaules kausa mačā sestdien A apakšgrupas spēles nogalē izrāva uzvaru 28:25 (9:16) pār mājinieku izlasi.

Ar septiņiem precīziem soda sitieniem un realizāciju izcēlās velsietis Dens Bigars, kurš savai komandai nodrošināja 23 no 28 punktiem. Tikmēr Anglijas izlases rindās rezultatīvākais bija Ouens Farels, kurš realizēja sešus soda sitienus un veica vienu realizāciju.

"Zināju, ka komandas nešķirs vairāk kā septiņi punkti un šī spēlē būs kā staigāšana pa virvi. Visu cieņu Anglijai, kas pret mums atdeva pilnīgi visu. Viņi patiešām spēlēja labi, bet mums bija jābūt teicamiem aizsardzībā. Dažos momentos devām iespējas viņiem izpildīt soda sitienus. Tomēr man trūkst vārdu, tā ir neticama uzvara", pēc cīņas atzina velsietis Garets Deiviss, kurš savas izlases labā veica vienu piezemējumu.

A grupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem divos dueļos ir Velsa, bet Anglija atpaliek par trim punktiem. Trešā ar četriem punktiem ir vienu cīņu aizvadījusī Austrālija, bet bez punktiem patlaban ir Fidži un Urugvaja, kurām nospēlētās attiecīgi divas un viena spēle.

Tāpat sīva spēkošanās sestdien aizritēja starp Kanādas un Itālijas izlasēm, uzvaru D apakšgrupas mačā ar 23:18 (13:10) izcīnot itāļiem.

D apakšgrupas galvgalī ar deviņiem punktiem divos mačos ir Francija, bet pieci punkti ir vienu cīņu aizvadījušajai Īrijai. Trešā ar četriem punktiem divās spēlēs ir Itālija, bet Kanādai tikpat dueļos izcīnīts viens punkts, kamēr Rumānija savā vienīgajā mačā punktus nav guvusi.

Tikmēr pārliecinošu uzvaru sestdien izcīnīja Dienvidāfrikas Republika (DĀR), kas B apakšgrupas spēlē ar 46:6 (17:6) pārspēja Samoa.

B apakšgrupā līdere ar septiņiem punktiem divās spēlēs ir DĀR, bet par diviem punktiem atpaliek maču aizvadījusī Skotija. Pa četriem punktiem divos dueļos ir Samoa un Japānai, bet ASV pirmajā spēlē punktus neguva.

Svētdien plkst.14 Austrālija tiksies ar Urugvaju, bet plkst.16.30 B apakšgrupas dueli uzsāks Skotija un ASV, kamēr plkst.18.45 sāksies D apakšgrupas spēle starp Īriju un Rumāniju.

Aizvadot viena apļa turnīru, Anglijā notiekošo sacensību ceturtdaļfinālam kvalificēsies četru grupu pirmo divu vietu īpašnieces.

Līdz šim Pasaules kausa izcīņā, kas kopš 1987.gada norisinās reizi četros gados, pa divām reizēm uzvarējušas Austrālijas, DĀR un Jaunzēlandes izlases.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2011.gadā savās mājās triumfēja Jaunzēlande, kas finālā ar 8:7 pārspēja Francijas izlasi. Tas bija 1987.gada fināla atkārtojums, kad Jaunzēlande izcīnīja uzvaru ar 29:9, iegūstot savu pirmo Pasaules kausu.

Pasaules kausa finālturnīrs regbijā tiek uzskatīts par trešajām nozīmīgākajām sporta sacensībām pasaulē aiz vasaras olimpiskajām spēlēm un Pasaules kausa finālturnīru futbolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi