Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vīgants izcīna trešo vietu PČ rollerslēpošanā Madonā

Latvijas sportists Raimo Vīgants sestdien Madonā notiekošajā Pasaules čempionātā rollerslēpošanā izcīnīja trešo vietu 20 kilometru distancē ar masu startu.

Vīru konkurencē 20 kilometru distancē sešus apļus visātrāk veica zviedrs Viktors Gustafsons, kurš distancē pavadīja gandrīz 39 minūtes.

Otrās vietas ieguvējs itālis Mateo Tanels līderim zaudēja 0,3 sekundes, bet vēl divas desmitdaļas lēnāks bija pieaugušo konkurencē šogad debitējušais Raimo Vīgants.

Zīmīgi, ka Latvijas sportisti iepriekš elites konkurencē nebija izcīnījuši šādus panākumus pasaules čempionātos.

Šajā pašā konkurencē startēja arī Indulis Bikše, kurš no pirmās vietas iepalika par 51,2 sekundēm, ieņemot 18.vietu. Kopumā finišu sasniedza 32 sportisti.

Tikmēr dāmu konkurencē pirmo vietu 15 kilometru distancē izcīnīja zviedriete Linna Semskāra, kura distancē pavadīja 38 minūtes un 41,4 sekundes. Tuvākā sekotāja Alena Pročazkova līderei zaudēja 0,7 sekundes un ieņēma otro vietu, bet trešā palika Sandra Šutzova no Čehijas, uzvarētājai zaudējot pusotru sekundi.

Savukārt Latvijas sportiste Kitija Auziņa pirmās vietas ieguvējai zaudēja nedaudz vairāk nekā septiņas ar pusi minūtes un ieņēma pēdējo, 19.vietu.

Sportistēm distancē bija jāveic pieci apļi, kur katra garums bija 3,3 kilometri.

Savukārt junioru čempionātā 15 kilometrus ar masu startu puišu konkurencē visātrāk veica Aleksandrs Grigorjevs no Krievijas, finišējot pēc 40 minūtēm un 11 sekundēm. Otro vietu izcīnīja Juhans Ekbergs no Zviedrijas, kurš līderim zaudēja 3,3 sekundes, bet vēl sekundi lēnāks bija uzvarētāja tautietis Dmitrijs Karakosovs.

No Latvijas sportistiem augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Ilvars Bisenieks, kurš līderim zaudēja 22,1 sekundi un ierindojās uzreiz aiz labāko desmitnieka. Divas minūtes un astoņas sekundes uzvarētājam zaudēja Niks Saulītis, ieņemot 19.vietu, bet uzreiz aiz viņa pēc 11 sekundēm finišēja Lauris Kaparkalējs. Savukārt Artūrs Aleksandrs Lule no līdera iepalika trīs minūtes un 43,8 sekundes, izcīnot 24.pozīciju.

Kopumā finišu sasniedza 30 sportisti.

Tikmēr meiteņu konkurencē visu pjedestālu aizņēma Krievijas sportistes. Pirmo vietu ar laiku 41 minūte un 17,3 sekundes izcīnīja Kristīna Kuskova, trīs sekundes lēnāka bija Anastasija Falējeva, bet bronzas medaļa, līderei zaudējot piecas sekundes, pienācās Arina Biļinko.

Vienīgā Latvijas sportiste Līva Šahno uzvarētājai zaudēja sešas minūtes un 38,3 sekundes, ierindojoties 13.vietā starp 16 konkurentēm.

Svētdien sacensībās paredzēti komandu sprintu starti.

Pasaules čempionāts no 7. līdz 11.augustam norisināsies "Smeceres sila" trasē. Tajā piedalīsies vairāk nekā 160 rollerslēpotāji no 14 pasaules valstīm, tajā skaitā arī Latvijas.

Četrus iepriekšējos gadus Madonā norisinājās Pasaules kausa posmi, bet šogad tiek uzņemtas planētas meistarsacīkstes.

precizēta informācija par dāmu konkurenci

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi