Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vīnbergs: nav iemesla pārāk pārdzīvot zaudējumu

Kādreizējais Latvijas dāmu basketbola valstsvienības galvenais treneris Aivars Vīnbergs par spīti zaudējumam Krievijai pauda sajūsmu par klomandas parādīto sniegumu olimpisko spēļu pirmajā mačā. “Krievija ir uzskatāma par pasaules sieviešu basketbolā grandu. Un, ja mēs varam parādīt, ka esam cienīgi būt šādās grandu saimē, varam tikai priecāties. Meitenes sevi ļoti labi parādīja cīņā ar fiziski krietni pārākām pretiniecēm, un tas, kā viņas nostāvēja aizsardzībā un piespieda pretinieces kļūdīties, mani vienkārši sajūsmināja. Katrā ziņā nav iemesla pārāk pārdzīvot zaudējumu.

Sākums bija tipisks tāda līmeņa turnīru debitantēm – soda metieni bija tikai viens rādītājs, ka satraukums tomēr bija. Priecēja tas, ka viņas šo vājuma brīdi pārvarēja, un varbūt tāpēc ir vēl vairāk žēl, ka spēli neizdevās beigt ar poiztīvu iznākumu. Izšķirošais brīdis, šķiet, bija trešā ceturtdaļa, kad mūsējās bija ieguvušas deviņu punktu pārsvaru un tobrīd bija tāda “šūpoļu” situācija. Ja šo starpību izdotos palielināt vēl kaut nedaudz, krievietes, manuprāt, būtu “saplīsušas”. Nebija vajadzīga pat ārkārtīga veiksme metienos – būtu pieticis, lai iekristu tie soda metieni un trīspunktnieki, kas citreiz ir trāpīti. Diemžēl spēles laikā bija par daudz “tukšo periodu” punktu gūšanā un pietrūka stabilitātes visas cīņas garumā. Mums ir ierasts galveno pienesumu gaidīt no sešām spēlētājām. Lai uzvarētu tādas komandas kā Krievija, vismaz trijām spēlei ir “jāiet”. Šoreiz brīžam tas bija, brīžam ne.

Vai būtu riskējis un laidis laukumā tālākās rezervistes? Godīgi sakot, diez vai. Piezīmju nasta nevienu nenospieda, un minūtes starp basketbolistēm sadalījās ļoti loģiski. Tajā ziņā gan mēs vēl neesam starp pasaules grandiem un nevaram katrā spēlē laist pa 12 spēlētājām katrā mačā.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi