Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Volejbolistu piektais piegājiens

Volejbolisti noskaidro pretiniekus pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Gandrīz no nulles ceļš uz 2010.gada pasaules čempionāta finālturnīru jāsāk Latvijas volejbolistiem. Finālturnīrā piedalīsies 24 izlases. Divas vietas jau ir rezervētas — pasaules čempioniem brazīliešiem un čempionāta saimniekiem itāliešiem.

Eiropā kvalfikācijas turnīrā tiks sadalītas astoņas ceļazīmes. Pirmajā kārtā piedalīsies 15 vecās pasaules komandas, kas sadalītas četrās grupās. Latvijas volejbolisti ir iedalīti B grupā kopā ar Baltkrievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasēm. Kvalifikācijas turnīrs visdrīzāk notiks janvārī. Nākamajai kārtai kvalificēsies grupu uzvarētāji.

Pēc pagaidām vēl neoficiālas informācijas, neviena no četrām mūsu grupas federācijām labprātīgi nav izteikusi vēlmi rīkot šo turnīru. Ir izskanējusi versija, ka tas varētu tikt uzticēts valstij, kas FIVB reitingā ieņem visaugstāko vietu. No četrām mūsu grupas izlasēm divām — Zviedrijai un Norvēģijai — nav reitinga punktu. Baltkrievija ar 5,3 punktiem dala 73.vietu, bet Latvija ar 7,5 — 56.vietu. Tas nozīmē, ka Latvijai līdz ar godu rīkot šo turnīru un iespēju pēc ilgāka laika klātienē parādīt valsts izlasi nāksies nest arī organizatoriem pienākošo finansiālo slogu. Zinot, kādā situācijā ir LVF un visa valsts, diez vai šis gods sagādās prieku. Vismaz LVF.

"Laiks spēlēšanai nebūs tas labākais, jo paredzu grūtības ar ārzemēs spēlējošo iesaistīšanu izlasē," pirmo problēmu saredz valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde. "Krievijā, Spānijā, Itālijā čempionātos nebūs pārtraukuma. Bet Gundars Celitāns un Jānis Pēda mums būtu ļoti vajadzīgi. Ir skaidrs, ka vajadzēs balstīties uz Latvijā spēlējošajiem. Pieredzi krāsim Eiropas kausos, Schenker līgā, Latvijas kausā. Pretinieki nav Eiropas volejbola grandi, tomēr gan baltkrieviem, gan zviedriem ir gana spēcīgas izlases un tās nedrīkst nenovērtēt. Arī viņiem var nākties saskarties ar tām pašām problēmām."

Otrajā kārtā B grupas uzvarētāji spēlēs vienā grupā ar Nīderlandi, Turciju un Igauniju. Spēles notiks maija otrajā pusē. Trešajā kārtā iekļūs grupas divas labākās komandas. Finālturnīra dalībnieki būs zināmi augusta beigās.

Latvijas volejbolistiem šī būs jau piektā reize, kad viņi mēģinās tiekties pēc spēlēšanas pasaules čempionāta finālturnīrā, kurā tagad ir vieta 24 labākajām izlasēm. Sekmīgāki bija pirmie divi piegājieni, kad komandas kodolam muskuļos un smadzenēs vēl bija Radiotehniķa rūdījums, — pirms 1994.gada čempionāta dramatiskā turnīrā Polijā mūsējiem priekšā aizsteidzās zviedri, bet izsķirošajā divcīņā par ceļazīmi uz 1998.gada finālturnīru vēl dramatiskākā veidā tika zaudēts čehiem. Nākamie divi mēģinājumi jau bija daudz neveiksmīgāki. Arī tāpēc šoreiz kvalifikācijas turnīrs jāsāk no zemākā līmeņa.

Latvijas dāmu izlase kvalifikācijas turnīrā nepiedalīsies.

***

Volejbols

PČ kvalifikācija.

1.kārta. B grupa

Latvija, Baltkrievija, Zviedrija, Norvēģija

2.kārta. F grupa

Nīderlande, Turcija, Igaunija, B 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi