Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Vrubļevskis: situācija ar sporta skolu treneru algām ir kritiska

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) un Sporta izglītības iestāžu padome otrdien pieņēmusi aicinājumu Saeimai, valdībai, Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) un Latvijas Pašvaldību savienībai (PS) sakarā ar problēmām Latvijas bērnu un jaunatnes sporta finansēšanā.

Pēc pieņemtajiem budžeta grozījumiem no 1.septembra tiek pārtraukts finansējums treneru darba samaksai 69 pašvaldību sporta skolām 2,39 miljonu latu apmērā. 2010.gadā valsts budžetā nauda šim mērķim vispār netiek paredzēta. Valsts caur sporta skolām finansē treneru algas 38 sporta veidos, kuros nodarbināti 35 000 skolēnu. Sporta speciālisti uzskata, ka šādi grozījumi pārkāpj Bērnu tiesību aizsardzības likuma prasības un nenovēršami sagraus jaunatnes sporta sistēmu valstī, bet treneri paliks bez algām.

IZM otrdien paziņoja, ka tai izdevies atrast aptuveni pusmiljonu latu sporta skolu treneru atlīdzībai no 1.septembra līdz šā gada beigām.

''Šāda summa būtu nepietiekami arī pie budžeta samazinājuma. Tie ir tikai kādi 40 procenti no nepieciešamā,'' aģentūrai BNS sacīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. ''Joprojām ir spēkā aicinājums rast līdzekļus no neparedzētiem izdevumiem. Skaidrs ir tikai viens, ka 1.janvārī būs jāsāk no nulles.''

Lielākā problēma ir tā, ka finansējums tiek samazināts pedagogiem no profesionālās ievirzes skolām. ''Savukārt Finanšu ministrijas ierēdņi uzskata, ka naudu šādām skolām atrast ir pašvaldību uzdevums,'' klāstīja LOK prezidents.

2009.gada septembrī plānots sasaukt LOK, LSFP un Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes kopsapulci ar valsts un pašvaldību organizāciju līdzdalību par sporta skolu sporta un citu programmu atbalstu un finansējumu 2011.gadā.

''Septembrī jau būs sācies mācību gads, pēc vēlēšanām iestrādājušās pašvaldības un būs skaidrs, kuras no tām gatavas strādāt kopīgi ar mums,'' sacīja Vrubļevskis. ''Var tikai iedomāties, kā jūtas tie 1200 treneri, kuriem pirms skolēnu brīvdienām pavēstīts, ka naudas nebūs,'' viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi