Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Zatlers apmeklēs jāšanas sporta sacensības Kleistos

Valsts prezidents Valdis Zatlers piektdien klātienē vēros Kleistos notiekošās jāšanas sporta sacensības, aģentūru BNS informēja prezidenta preses dienests.

Prezidents sporta centrā "Kleisti" apmeklēs Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas līgas posmu sacensībās jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensības ilgs trīs dienas un noslēgsies svētdien.

Rīkotāji cer, ka sacensības varētu apmeklēt arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Paredzams, ka sacensībās piedalīsies sportisti no Lietuvas, Igaunijas, ASV, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Vācijas un Latvijas. Rīkotāji sagaida aptuveni 60 sportistu ar vairāk nekā 100 zirgiem. Latviju pārstāvēs valsts labākie konkūristi - Andis Vārna, kurš ar zirgu Grand Libero palika nepārspēts pērn, kā arī Ģirts Bricis, Dainis Ozols, Guntars Siliņš, Kristaps Neretnieks un citi. Kopš 1992.gada, kad prestižo sacensību posms notiek arī Rīgā, Latvijas jātniekiem savās mājās izdevies gūt trīs uzvaras - pirms Anda Vārnas tas izdevās Vitālijam Mutulim 1993.gadā un Guntaram Siliņam 2001.gadā.

Sacensībās sportisti sacentīsies deviņos maršrutos, kuros mērosies spēkiem par balvām un naudas prēmijām, bet galvenā cīņa notiks pēdējā maršrutā ar 150 cm augstiem šķēršļiem, kur labākie saņems punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Sacensību balvu fonds ir pieaudzis līdz 33 200 eiro. Otro gadu pēc kārtas Rīgas sacīkstēm, pateicoties augstajam organizatoriskajam līmenim, izdevies saglabāt divu zvaigžņu statusu.

Maršrutu starplaikos notiks interesanti paraugdemonstrējumi iegādē, voltizēšanā, figurālajā jāšanā un pajūgu braukšanā. Skatītājiem tiks piedāvāta iespēja vizināties zirga mugurā. Būs zirglietu un suvenīru tirdziņš, darbosies vairākas āra kafejnīcas un atrakcijas visai ģimenei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi