Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zembergs par Dukura triumfu: Pa īstam novērtēs nākotnē

Pašsaprotama jau šķiet kārtējā Martina Dukura uzvara. Ja pasaules čempionātā nebūtu zelta, pieļauju, ka rezonanse būtu pat lielāka, jo šosezon Martins tikai vienu reizi nav bijis pirmais, bet kopumā pēdējās sešās sezonās 54 starptautiskajos startos izcīnītas 42 (!) uzvaras.

Kad pirms sezonas Martinam vaicāju, vai nav iestājusies rutīna un vai nav grūtāk piespiesties strādāt ar pilnu jaudu, sportists godprātīgi atbildēja, ka tā arī esot. Cik reižu nav dzirdēts atzinums, ka nosargāt vietu virsotnē ir grūtāk, nekā pirmo reizi tajā uzkāpt.

Jā, skeletonā nav tik lielas konkurences kā, piemēram, biatlonā, tāpēc iekļūt otrajā desmitniekā ir nesalīdzināmi vieglāk, taču būt pirmajam - tas nozīmē atstāt aiz muguras ambiciozās lielvalstis, kas, Zinta Ekmaņa vārdiem, lielajos mačos mērās ar krāniņiem.

Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas vadītāji pēc Aleksandra Tretjakova uzvaras Soču olimpiādē jau nākamajā dienā izlases trenera vācieša Villija Šneidera kontā esot ieskaitījuši apaļu summu. Šosezon krievi atteicās no startēšanas Pasaules kausa Ziemeļamerikas posmos un papildus piebrauca Īglsas trasi, tomēr iegūt zeltu viņiem tā arī neizdevās.

Vācijas izlasē atlases iespējas ir nesalīdzināmi lielākas, un tehnika top valsts finansētajā uzņēmumā FES, taču pēdējā lielā uzvara ir Endija Bēmes triumfs 2000. gada pasaules čempionātā.

Korejieša Juņa straujais progress patiešām ir apbrīnas vērts, taču viņam tehniku gatavo šai jomā atzītais speciālists Kristans Bromlijs.

Skeletona tradīcijas ir Austrijā, Šveicē, Lielbritānijā, Kanādā, ASV un vēl vairākās valstīs, taču pēdējos gados toni nosaka Dukuru ģimene no Latvijas.

Lielai daļai līdzjutēju gan jau arī ir iestājusies rutīna, redzot, ka Martinam uzvaras rindojas viena pēc otras. Tāpēc tikai pēc vairākiem gadiem, kad, visticamāk, Latvijai vairs nebūs tik spilgta talanta olimpiskajā sporta veidā, pa īstam apzināsimies, cik varens uz skeletona skatuves bija Martins Dukurs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi