Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ziemā ieprogrammēts kāviens

Pie Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības pazemojuma Valensijā 57:107 pret Spānijas izlasi (bez viena punkta antirekords gūto punktu ziņā kopš neatkarības atjaunošanas - sliktāk bijis tikai 2006.gadā pret Horvātiju ar 56:84, savukārt vēl pārliecinošāks zaudējums bijis tikai 1992.gadā pret Lietuvu ar 77:137), vismazāk ir vainīgi galvenais treneris Nenads Trajkovičs un tie puiši, kuri trešdienas vakarā izgāja laukumā.

Viņi darīja, ko varēja izdarīt izbraukuma mačā ar pasaules čempioniem pēc trim koptreniņu dienām, tikko ciešami aizvadītām trim spēlēm ar stipriem pretiniekiem, kas atņēma jau tā vēl neuzkrātos spēkus un bez savainojumu vai citu iemeslu dēļ nespēlējošajiem septiņiem komandas līderiem (pieci mājās palikušie plus Valensijā laukumā neizgājušie Janičenoks un Blūms). Varbūt katrs kādā niansē varēja izdarīt ko vairāk, varbūt Trajkovičam bija saulaināks priekšstats par latviešu otrā ešelona sportisko kvalitāti vai cīnītāju mentalitāti, taču kopumā būtu brīnums, ja aina laukumā būtu bijusi daudz labāka.

Skaidrs, ka neapmierināti bija arī spāņi, kuriem ceļamaizei uz olimpisko Pekinu bija vajadzīga skaista uzvara, bet neba nu tādā stilā — bez sportiskas cīņas, toties ar nopietnu risku iedzīvoties savainojumos. Taču pasaules čempioni, uzrunājot latviešus par šādas spēles sarīkošanu, varēja nezināt, kādā kondīcijā 30.jūlijā būs komanda, kas pirms gada Eiropas čempionāta finālturnīrā piespieda viņus turēt laukumā labākos spēkus līdz pašām spēles beigām.

Toties to jau ziemā vajadzēja zināt tiem Basketbola savienības runasvīriem, kuri uz piedāvājumu uzreiz nepateica skaidru: «Nē!», dodot iespēju spāņiem šo spēli iekļaut savā sagatavošanās grafikā. Kad tas bija noticis, Latvijas puse nokļuva kāzās uzlūgto nabaga radinieku statusā — sak, mēs jau tā jums izrādām godu, bet jūs te vēl tielējaties...

Viss tikko minētais tirgus risinājies pērnajā ziemā, kad valstsvienība uz vairākiem mēnešiem bija palikusi ne tikai bez amatpersonām, bet arī skaidras attīstības vīzijas. Kamēr konkurenti veidoja loģisku treniņu un pārbaudes spēļu grafiku, LBS ieturēja garo pauzi un uz piedāvājumiem reaģēja pēc intuīcijas nevis loģikas (arī Maskavas turnīrs nebija ne vietā, ne laikā). Par ko arī tagad ir samaksāts — ar publisku pazemojumu, sabojātu reputāciju gan pasaulē, gan tepat Latvijā (ej nu faniem iestāsti visus attaisnojošos argumentus...) un iedragātu mikroklimatu komandā, kuras modelis  Trajkoviča vadībā tik tikko sāk veidoties.

Raudzīsim, kā un ar kādiem spēkiem no šīs bedres tagad tiks kāpts ārā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi