Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ziepju opera Elīna

TV kamera nemelo, taču tas nenozīmē, ka tā vienmēr palīdz atrast patiesību. Pat tajos gadījumos, kad iespēja izteikties tikusi dota abām ieinteresētajām pusēm. Jo pārāk daudzas būtiskas un pretrunīgas lietas īsā sižetā paliek aiz kadra un visā pilnībā varētu tikt aptvertas tikai garā seriālā.

Tādā, piemēram, viena sērija varētu būt par to, ka jaunatnes audzinātāji bieži prot iemācīt bērnam pareizi driblēt, ātri skriet un precīzi mest, bet neprot iemācīt elementāru cieņu pret komandas biedriem un treneriem, kā arī nezina, kā ārstēt zvaigžņu slimības pirmos un jau ielaistos simptomus. (Amizanti, bet Elīna Babkina ir sporta skolas Rīdzene audzēkne un no sākta gala trenējusies pie pašreizējiem TTT Rīga treneriem — vispirms Aigara Neripa, pēc tam Aināra Čukstes, kuriem tagad jāpļauj pašu iesētais.)

Sērija par to, ka Latvijā daudzi, kas Jaunatnes līgas mačos spēj izcelties uz vienaudžu fona, agri sajūtas neaizstājami un attiecīgi sāk uzvesties gan laukumā, gan ārpus tā, zaudēdami realitātes izjūtu.

Sērija par to, ka līdzās uzlēcošajām zvaigznītēm allaž gadās kāds vai kādi, kas par iespējām attīstīt talanta karjeru zina vairāk un labāk nekā treneri, palīdzot vēl vairāk sagrozīt jau tā panākumos reibstošo galviņu.

Sērija par to, ka pieaugušiem vīriem no kluba vadības tomēr klājas adekvāti novērtēt situāciju un par kluba sejām izvēlēties nobriedušas personības nevis lielummānijas skartus debitantus.

Sērija par to, ka rūpēs par savu veselību sportistam nepiedien atteikties no ārsta ieteiktajiem atjaunošanās līdzekļiem ar aizbildinājumu, ka tie, redz neesot garšīgi, un no diētas čipsi&cola pāriet uz kaut ko derīgāku.

Sērija par to, ka basketbols sastāv ne tikai no spīdēšanas uzbrukumā, bet arī melnā darba aizsardzībā un vēl melnākas rosīšanās treniņos, bez kuras visspožākais talants mūsdienu nežēlīgajā konkurencē apdzisīs kā nebijis.

Sērija par to, ka atbildīgajām personām svarīgus lēmumus jāprot pieņemt īstajā brīdī, turklāt tos pamatot un izskaidrot tā, lai sekojošajā PR kariņā neizskatītos pēc zaudētājiem.

Ļoti iespējams, ka uz galveno lomu šādā seriālā varētu uzaicināt pēdējās dienās bieži pieminēto 18 gadus veco basketbolisti Elīnu Babkinu, kaut arī neatturēšos no piebildes, ka gandrīz viss iepriekš rakstītais varētu būt arī fantāzijas auglis un jel kāda līdzība ar reālām personām vai notikumiem ir tikai un vienīgi sakritība.

Bet varbūt Elīnai aktrises karjerai tomēr neatrastos laiks, jo būs jāturpina spēlēt basketbols Vēl nesagaidījis TTT Rīga oficiālo lēmumu par līguma laušanu (tāda starp citu, joprojām var nebūt), darbu viņai jau paguvis piedāvāt SK Cēsis sporta direktors un amatu savienošanas kārtībā sporta ētikas guru Krišjānis Kļaviņš un gan jau būs arī citi interesenti.

Šai ziņā neapšaubāmi esam spēruši daudzus soļus uz priekšu salīdzinājumā ar padomju laiku, kad pēc šāda skandāla par sportisti Babkinu, iespējams, varētu aizmirst. Tagad viņai paliek neskaitāmas iespējas (tik, cik Eiropā komandu) laukumā pierādīt savu taisnību un trenera netaisnību, ko arī novēlu izdarīt. Būs labi pašai un Latvijas izlasei (ja ne šogad, tad pārskatāmā nākotnē, kad savstarpējo attiecību duļķes būs nogulsnējušās).

Savukārt TTT Rīga neveiksmi PR frontē drīz vien kompensēs ar Latvijas čempionu kausu un, jācer, turpinās darboties ne tikai kluba labvēļu ambīciju, bet arī valstsvienības interesēs. Cita starpā arī slīpējot tos ne visai daudzos talantus, cik nu Latvijas basketbola jaunatnes sagatavošanas sistēma spēj piedāvāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi