Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

2016.gada Eiropas futbola čempionāts notiks Francijā

2016.gada Eiropas futbola čempionāts notiks Francijā, piektdien nolēma Eiropas Futbola savienības (UEFA) izpildkomiteja. Uz čempionāta rīkošanu vēl pretendēja Itālija un Turcija.

UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino pavēstīja, ka balsošanas pirmajā kārtā Francija savākusi 43 punktus, Turcija 38 un Itālija 23 punktus. Otrajā kārtā par Franciju nobalsoja septiņi, bet par Turciju – seši UEFA izpilkomitejas locekļi.

2016.gada finālturnīrā pirmo reizi piedalīsies 24 valstu izlases, kas pirmajā posmā būs sadalītas sešās grupās pa četrām komandām. Mēneša laikā čempionātā tiks aizvadīta 51 spēle.

Francijā iepriekš notika 1960.un 1984.gada Eiropas čempionāti. Šī valsts arī uzņēmusi divus Pasaules kausa izcīņas finālturnīrus.

Pirms uzvarētāju paziņošanas ar prezentācijām uzstājās triju pretendentu pārstāvji – gan valstu vadītāji (viņu vidū Francijas prezidents Nikolā Sarkozī), gan tādas futbola slavenības kā Zinedins Zidāns un Paolo Maldīni.

Balsošanā no 16 UEFA izpildkomitejas locekļiem varēja piedalīties 13 – šādu tiesību nebija kandidātvalstis pārstāvošajiem UEFA prezidentam Mišelam Platīni, kā arī Šenesam Erzikam un Džankarlo Abetem.

Eksperti Francijas uzvaru balsošanā skaidro ne tik daudz ar Platinī personību, cik UEFA vēlēšanos, lai gatavošanās turnīram un tā norise notiktu bez aizķeršanās – ņemot verā problēmas, ar kādām saskaras Polija un it īpaši Ukraina 2012.gada Eiropas čempionāta organizēšanā.

Sākotnēji 2016.gada Eiropas čempionāta rīkošanai ar kopīgu kandidatūru bija nolēmušas pieteikties arī Zviedrija un Norvēģija. Taču vēlāk šo valstu futbola federāciju vadītāji nolēma pieteikumu atsaukt, ņemot vērā valdību atbalsta trūkumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi