Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Riga futbolisti beidzot uzvar Valmieras komandu un straujiem soļiem tuvojas savam otrajam titulam

Latvijas čempionvienība futbolā Riga svētdien svinēja uzvaru Optibet virslīgas mačā, tādējādi jau nākamajā spēlē varēs nodrošināt otro titulu pēc kārtas.

Rīdzinieki viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola vienību.

Pirmie un vienīgie vārti šajā mačā tika gūti sešas minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad rupju kļūdu aizsardzībā pieļāva Valmieras vienības futbolists Ofosu Apija. Viņš, cenšoties atspēlēt bumbu vārtsargam Vladislavam Lazarevam, sita bumbu augstu gaisā, taču tā nonāca tieši uz kājas Riga uzbrucējam Miroslavam Slavovam, kurš panāca 1:0.

Otrā puslaika vidū valmieriešiem bija iespēja panākt izlīdzinājumu, taču buma pēc pretuzbrukuma pārdesmit centimetru noripoja garām vārtiem. Kopumā mačā liels pārsvars bija viesiem, kuri 16 reizes sita pa vārtiem un izpildīja 14 stūra sitienus.

Valmierieši iepriekšējās trijās spēlēs nebija izjutuši zaudējuma rūgtumu, reizi uzvarot un divreiz izbraukumā spēlējot neizšķirti. Arī Valmieras klubs vēl nav zaudējis cerības nākamvasar spēlēt Eiropas kausos. Ceturtajā vietā esošajam Spartakam ir pieci punkti un viena spēle vairāk, bet ventspilniekiem - astoņi punkti vairāk. Ar Jūrmalas komandas apsteigšanu var nebūt gana, jo, ja "Jelgava" uzvarēs Latvijas kausa izcīņā, ar to nepietiks, lai nākamajā sezonā spēlētu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Čempionāta līdervienībai Riga septiņas spēles pirms turnīra beigām ir gana komfortabla situācija. Konkurenti RFS atpaliek par 11 punktiem, turklāt čempioniem ir viena spēle rezervē.

Riga klubam mačā nevarēja palīdzēt uz vienu spēli diskvalificētais Antonijs Černomordijs.

Savstarpējā spēlēs valmieriešiem šajā sezonā paliks pozitīva bilance pret čempioniem. Pirmajā spēlē savā laukumā rīdzinieki negaidīti zaudēja ar 0:1, bet otrajā viesos piekāpās ar tādu pašu rezultātu. Arī trešajā mačā rīdzinieki vairāk par 0:0 panākt nespēja.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Metta komanda svētdien Latvijas futbola virslīgas mačā lielāko daļu spēles pavadīja mazākumā, taču tas netraucēja savā laukumā cīnīties neizšķirti 3:3 (2:0) ar Ventspili.

Savukārt sestdien Jelgava spēlēja 1:1 ar RFS, bet Spartaks ar 4:2 pārspēja Liepāju. Šo kārtu izlaida Daugavpils. 

Ar 57 punktiem 26 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir Riga komanda, bet par 11 punktiem mazāk ir 27 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 43 punktiem 27 spēlēs seko "Ventspils", bet 40 punkti 27 mačos tagad ir Spartaks vienībai. Vēl 35 punkti 26 mačos ir Valmiera Glass/ViA, bet pa 29 punktiem 26 dueļos ir Liepājai un Jelgavai. 26 punkti tikpat spēlēs iekrāti Daugavpilij, bet pēdējā ar 24 punktiem 27 cīņās ir Metta.

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9. novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa Optibet. Jaunais sadarbības līgums starp biedrību Latvijas Futbola virslīga un Optibet Sporta bārs noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar Best4Sport TV kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā Sportacentrs.com TV un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva Riga komanda, aiz sevis atstājot Ventspils vienību, bet trešā bija RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi