Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arsenal nenotur pārsvaru un vēl neiekļūst UEFA EL izslēgšanas spēlēs

Anglijas premjerlīgas futbola vienība Londonas Arsenal ceturtdien UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēlē piedzīvoja neveiksmi, tādējādi vēl neizdevās iekļūt turnīra izslēgšanas spēlēs.

"Arsenal" mājās F apakšgrupas mačā ar 1:2 (1:0) piekāpās Vācijas klubam Frankfurtes "Eintracht".

Pirmā vārtu gūšanas iespēja mājiniekiem pavērās 11.minūtē, kad Džozefa Viloka sitiens bija nedaudz neprecīzs, bet jau 20 minūtes vēlāk, traumas dēļ nācās zaudēt Dāvidu Luisu. Pirmos vārtus izdevās gūt kompensācijas laika pirmajā minūtē, kad piespēli gar vārtu priekšu saņēma Pjērs Emeriks Obamejangs, kurš no tuvas distances bija nekļūdīgs.

Šie izrādījās vienīgie mājinieku vārti, jo līdz spēles beigām ar diviem precīziem sitieniem izcēlās viesu komanda. 55.minūtē soda laukuma aprisēs ar vairākiem pretinieku spēlētājiem galā tika Daiči Kamada, kurš īsi pēc tam izdarīja spēcīgu sitienu, panākot neizšķirtu 1:1. Nepilnas desmit minūtes vēlāk viņš bija precīzs vēlreiz, pēc izspēlēta stūra sitiena atlēkušo bumbu raidot vārtu tīklā.

Pašā spēles galotnē "Eintracht" varēja panākt pat 3:1, tomēr bumba atdūrās pret vārtu stabu. Londonieši piedzīvoja jau septīto neveiksmi pēc kārtas savā laukumā, kas nepatika faniem, tādēļ tie izsvilpa "Arsenal" galveno treneri Unai Emeriju.

"Arsenal" uzvaras gadījumā būtu nodrošinājuši vietu izslēgšanas spēlēs, taču tagad nāksies gaidīt pēdējās spēļu kārtas iznākumu.

Otrā šīs grupas spēlē "Ventspili" uzvarējusī Gimaraišas "Vitoria" no Portugāles mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Beļģijas komandu Lježas "Standart". Viesus 40.minūtē vadībā izvirzīja Maksims Lečens, bet septiņas minūtes vēlāk 1:1 panāca Andrē Pereira.

Citā duelī Glāzgovas "Celtic" E apakšgrupā mājās ar 3:1 (2:0) pārspēja "Stade Rennais" no Francijas. Ar vārtiem uzvarētāju rindās izcēlās Luiss Morgans, Raiens Kristijs un Maikls Džonstons, bet Francijas klubā vienīgos vārtus guva Adrians Huno.

Panākums pār "Stade Rennais" Glāzgovas komandai nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs.

Citviet A apakšgrupas duelī Spānijas komanda "Sevilla" mājās ar 2:0 (0:0) uzvarēja Azerbaidžānas klubu Agdamas "Qarabag". Ar vārtiem izcēlās Braiens Džils un Munas Daburs.

"Sevilla" vienība sev garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr B grupas spēlē "Riga" pāridarītāji "Kobenhavn" no Dānijas viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Lugano" no Šveices. Vienīgos vārtus mača 27.minūtē guva Nikolajs Tomsens.

UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas Kipras komanda Nikosijas APOEL, "Basel" no Šveices, Lisabonas "Sporting" un "Braga" no Portugāles, Austrijas vienība Lincas LASK, "Celtic", Barselonas "Espanyol" un "Sevilla" no Spānijas, "Gent" no Rumānijas, Vācijas klubs "VfL Wolfsburg", Anglijas vienības Vulverhemptonas "Wanderers" un Mančestras "United", kā arī Nīderlandes klubs "AZ Alkmaar".

Jau ziņots, ka Latvijas futbola izlases spēlētāja Kaspara Dubras pārstāvētā Ukrainas komanda "Oleksandriya" ceturtdien piedzīvoja neveiksmi UEFA Eiropas līgas grupu turnīra mačā, zaudējot cerības par izslēgšanas spēļu turnīru.

Ukrainas komanda savā laukumā I apakšgrupas spēlē ar 0:1 piekāpās "VfL Wolfsburg".

Dubra laukumā pavadīja visas 90 minūtes, taču ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīrs ilgs līdz 12.decembrim, katras grupas divām labākajām komandām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, kur tām pievienosies UEFA Čempionu līgas grupu turnīra trešās vietas īpašnieces.

Pagājušajā sezonā UEFA Eiropas līgā finālā tikās divi Londonas klubi, "Chelsea" komandai ar 4:1 sagraujot "Arsenal".

Šīs sezonas UEFA Eiropas līgas fināls notiks 27.maijā Polijas pilsētā Gdaņskā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi