Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Audas apelāciju noraida, virslīgā būs deviņi klubi

Atteikumu virslīgas licencei pirms sezonas sākuma saņēmusi Jelgava un Auda. Februārī Latvijas Futbola federācija (LFF) paziņoja, ka licencēšanas procesu izgājušas deviņas komandas, lai gan bija pieteikušās vienpadsmit. Lēmums mainīts netiks.

Pagājušajā sezonā virslīgā pēdējā vietā finišēja Tukums/2000. Klubam pietrūka vien divu punktu, lai apsteigtu Mettu. Tukumnieki bija apņēmības pilni startēt virslīgā arī nākamajā gadā, un pat tika pieļauta iespēja turnīru turpināt ar 12 komandām – visām iepriekšējām virslīgas sezonas komandām, kā arī ar divu pirmo vietu īpašniecēm no 1. līgas. Tomēr 15. decembrī LFF valdes sēdē tika lemts 2021. gadu aizvadīt desmit komandu turnīrā. Tukums/2000 virslīgas licencei nepieteicās un publiskoja paziņojumu, ka šosezon spēlēs līmeni zemāk, dodot vairāk iespēju kluba jauniešiem.

Licencei pieteicās 11 klubu. Tomēr pieteikties licencei nenozīmē to dabūt, jo jāizpilda milzīga birokrātijas gūzma, lai neatkārtotos FK Venta 2005. gada afēra, kad klubs nāca ar skaļiem lozungiem par septiņu miljonu eiro lielu budžetu, bet nebija nekāda finansiālā pamata. Licence tika atteikta Jelgavai. Tas tika darīts, pamatojoties uz Klubu licencēšanas noteikumu finanšu, personāla administratīvo, sporta un infrastruktūras kritēriju neizpildīšanu. Jelgavai bija grūtības atrast investoru, jo līdzšinējais īpašnieks Māris Peilāns no komandas aizgājis. It kā tika atrasts ārzemju investors, bet nepieciešamo dokumentāciju līdz konkrētajam laikam neizdevās iesniegt. Tomēr klubs turpinās darboties, jo ir attīstīta jauniešu bāze. Par Jelgavu virslīgā ilgāk spēlē vienīgi Ventspils. Augstākajā līgā komanda bija no 2010. gada. Šajā laika posmā klubs četras reizes uzvarējis Latvijas kausā, tostarp no 2014. līdz 2016. gadam trīsreiz pēc kārtas, un divreiz iekļuvis labāko trijniekā virslīgā, 2014. gadā izcīnot bronzu, 2016. gadā – sudrabu. 

Šonedēļ tapa skaidrs, ka licence netiks piešķirta arī 1. līgas otrās vietas ieguvējai Audai, kas bija iesniegusi apelāciju. Galvenie trūkumi bija stadions un akadēmija. Klubā trenējas ap 200 bērnu, tomēr tam nav akadēmijas statusa. Auda 1. līgā spēlē jau kopš 2005. gada, kad izkrita no virslīgas, kur startēja no 2002. līdz 2004. gadam. Tas nozīmē, ka virslīgas čempionāts tiks aizvadīts ar deviņām komandām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi