Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bayern treneris Fliks: Drosmīgi aizsargājāmies pret parīziešu uzbrukumu

Vācijas futbola granda Minhenes Bayern galvenais treneris Hansi Fliks UEFA Čempionu līgas titula izcīnīšanā izceļ komandas pašaizliedzīgo spēli aizsardzībā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Bayern svētdien Sport Lisboa e Benfica stadionā Lisabonā sesto reizi ieguva Eiropas spēcīgākā kluba titulu, UEFA Čempionu līgas finālā pārspējot Francijas flagmani Parīzes Saint Germain (PSG).

Bayern pārspēja PSG ar 1:0 (0:0), bet vārtus guva Kingslijs Komans, kurš savulaik skolojās un profesionāļa gaitas uzsāka tieši Parīzes klubā.

Gandarījumu par izcīnīto titulu pauda Bayern kluba valdes loceklis Olivers Kāns.

"Novembrī Hasans Salihamidžičs [Bayern sporta direktors] teica, ka kopā ar mani vēlētos atkal uzvarēt Čempionu līgā. Runāts - darīts. Domāju, ka atslēgas vārds šeit ir komanda. Puišiem nekad nebija gana, un viņi bija koncentrējušies darbam. PSG bija pāris iespējas, bet bijām uzmanīgi. Manuels Noiers pāris reizes glāba. Darīja to, kas jādara Bayern vārtsargam - ja neesi aizņemts visu spēli, tad esi gatavs šādiem momentiem," klubs citē bijušā vārtsarga Kāna teikto.

Tikmēr Fliks pauda lepnumu par komandu. Viņš uzsvēra, ka darbs, ko komanda paveica pēdējos desmit mēnešos, ir fenomenāls. 

"Ir tik daudz cilvēku, kas mums šajā laikā ir palīdzējuši. Šis tituls pienākas viņiem. Komanda šodien pacietīgi noslēdza savu ceļu uz titulu. Redzējām, ka parīziešiem ir kvalitatīvs uzbrukums, bet mēs drosmīgi aizsargājāmies. Ar spēli, ko demonstrējām otrajā puslaikā, bijām pelnījuši uzvaru. Mums ir futbolisti, kuri tiecas pēc uzvaras, un tieši tas ir tas, kas trenerim vajadzīgs," stāstīja Fliks.

Savukārt uzbrucējs Tomass Millers pauda, ka komanda kopš rudens ir krietni progresējusi. 

"Esam pelnījuši šo sajūtu. Mums ir komandas gars, un puiši ir gatavi upurēties. Šodien paveicās, kā arī Noiers bija uzdevumu augstumos. Varbūt nebija tā pati labākā spēle, bet ar to pietika, un tagad esam virsotnē," teica Millers.

Uzvaras vārtu autors Komans bija ļoti laimīgs pēc titula izcīnīšanas, sakot, ka spēle bija neticami skaista kā klubam, tā līdzjutējiem.

"Man nav nekas pret PSG. Tagad par 100% esmu Bayern spēlētājs un ļoti gribēju uzvarēt. Man ir jābūt profesionālim, un spēles laikā nedrīkstu domāt par pagātni. Protams, PSG ir nepatīkami un man viņu žēl, jo esmu no tās pilsētas," atklāja Komans.

Tikmēr Jozua Kimmihs neslēpa, ka tā bija lielākā diena viņa karjerā. Viņš vārdos nevarot izteikt, cik daudz nozīmē spēlēt kopā ar tādu komandu.

"Katra uzvara devusi arvien vairāk un vairāk pārliecības. Neiztikām bez kļūdām, taču bija sajūtas, ka esam neuzvarami. Domāju, ka bijām pelnījuši uzvarēt šajā turnīrā," atzina Kimmihs.

Savukārt PSG galvenais treneris Tomass Tuhels uzsvēra savas komandas cīņassparu un izcēla intensīvo spēli.

"Mums bija brīži, kad kontrolējām spēli. Taču, lai realizētu momentus, vajag arī veiksmi īstajā brīdī. Ir jābūt iespējām un mums tās bija. Noiers mums neīstajā brīdī bija pašā labākajā formā. Bez šaubām, viņš vārtu sargāšanu ir pacēlis pavisam citā līmenī," atzina Tuhels.

Bayern pirms svētdienas fināla bija Čempionu līgas pieckārtēja uzvarētāja, pie trofejas tiekot 1974., 1975., 1976., 2001. un 2013.gadā. Minhenieši svētdien spēlēja savā 11.finālā Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā, bet parīziešiem tā bija pirmā titula cīņa vēsturē.

Bavārijas klubs šosezon pirms fināla uz Eiropas skatuves bija demonstrējis izcilu sniegumu - desmit uzvaras desmit spēlēs un vārtu attiecība 42:8. UEFA ranga pirmās vietas īpašniece uzvarēja B apakšgrupā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 7:1 divu spēļu summā uzveica Londonas Chelsea. Finālturnīra ceturtdaļfinālā pretī stājās Spānijas grands Barcelona, kas tika sagrauts ar 8:2, bet pusfinālā vēl viena pārliecinoša uzvara - 3:0 pār Lionas Olympique.

Tikmēr PSG no desmit spēlēm Čempionu līgā bija uzvarējusi astoņās, bet pārējās divās komandai tika viens neizšķirts un uzvara. Vienīgo zaudējumu parīzieši cieta izslēgšanas turnīra pirmās kārtas pirmajā spēlē, kad ar 1:2 tika atzīts Dortmundes Borussia pārākums.

PSG uzvarēja A apakšgrupā un "play-off" pirmajā kārtā divu maču summā ar 3:2 pārspēja dortmundiešus. Ceturtdaļfinālā tika izrauta uzvara 2:1 pār Bergāmo Atalanta, bet pusfinālā gūts panākums 3:0 pār Leipzig.

Abas komandas Eiropas klubu turnīros bija tikušās astoņas reizes, un tas noticis tikai UEFA Čempionu līgas grupu fāzē. Piecreiz bija uzvarējuši parīzieši un trīsreiz - minhenieši, bet vārtu attiecība ļoti līdzīga - 12:11. Pēdējoreiz komandas tikās pirms trim sezonām, kad apmainījās ar uzvarām.

PSG ir 41.klubs, kas devās laukumā UEFA Čempionu līgas finālā un centās kļūt par 23.komandu, kas ieguvusi trofeju. 1996.gadā Saint-Germain uzvarēja UEFA Kausu ieguvēju kausā , finālā ar 1:0 pārspējot Vīnes Rapid. Tam sekoja pamatīgs zaudējums Superkausā (divu spēļu summā 2:9 pret Turīnas Juventus) un gadu vēlāk neizdevās aizstāvēt titulu UEFA Kausu ieguvēju kausā, finālā ar 0:1 piekāpjoties Barcelona klubam.

Bayern tagad titulētāko komandu sarakstā panākusi Liverpool, kuras kontā arī ir sešas trofejas. Septiņkārtēja UEFA Čempionu līgas uzvarētāja ir AC Milan, bet 13 reizes par Eiropas spēcīgāko klubu kļuvis Madrides Real.

Iepriekšējā finālā Bavārijas klubs 2013.gadā ar 2:1 Vemblija stadionā pārspēja Borussia. Bayern trofeju plauktā ir arī 1967.gada Kausu ieguvēju kauss, 1996.gada UEFA Kauss un 2013.gada UEFA Superkauss.

Šīs sezonas Čempionu līgas uzvarētāja Bayern 24.septembrī Budapeštā ar Eiropas līgas uzvarētāju cīnīsies par UEFA Superkausu.

Sākotnēji bija paredzēts, ka fināls notiks Stambulā, bet Turcijas pilsētai piešķirts nākamās sezonas titula mačs. Jūnija vidū UEFA lēma, ka Čempionu līgas uzvarētājs tiks noskaidrots finālturnīrā Lisabonā.

Pērn UEFA Čempionu līgas finālā divu Anglijas klubu duelī Madridē Liverpool ar 2:0 uzvarēja Totenhemas Hotspur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi