Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Liepāja savā laukumā uzvar Metta

Liepāja, gūstot kuriozus vārtus, otrdien Optibet Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas ietvaros savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0) uzvarēja Metta vienību.

Abu vienību mačs sākās nedaudz miegaini, bet tad astotajā minūtē Igors Kozlovs ar lielisku tālsitienu atklāja šīs spēles rezultātu, izvirzot liepājniekus vadībā. Turpinājumā cīņa bija diezgan līdzīga, bet bez vārtu gūšanas iespējām. Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu Liepājas pārsvaru, bet 56.minūtē 17 gadus vecais Renārs Varslavāns pēc lieliska reida panāca neizšķirtu.

Metta komandas prieki gan nebija ilgi, jo 62.minūtē ar kurioziem vārtiem mājiniekus vadībā izvirzīja moldāvs Danu Spataru. Viņš no laukuma kreisās malas veica augstu centrējumu, taču bumba ielidoja vārtos, neveiksmīgi nospēlējot arī rīdzinieku vārtsargam Dāvim Ošam. Pēc tam Metta centās pārņemt iniciatīvu un saasināt situāciju pie Liepājas vārtiem, bet bīstamus momentus izveidot neizdevās. Pamatlaika beigās Rīgas klubs gan izveidoja labu vārtu gūšanas iespēju, taču liepājnieku aizsardzība un vārtsargs Kristaps Zommers darbojās atzīstami.

Liepāja sezonu sāka ar diviem zaudējumiem, bet nedēļas nogalē tika pie pirmās uzvaras, mačā ar Jelgavu pamatlaika priekšpēdējā minūtē 2:1 panākot brazīlietim Dodo. Tikmēr Metta sezonas pirmajās piecās spēlēs cietusi zaudējumus, arī viņu iepriekšējam mačam noslēdzoties dramatiski - 1:2 pret RFS, kas uzvaras vārtus guva kompensācijas laikā.

Liepāja starpsezonā piedzīvoja lielas pārmaiņas, jo tās prezidenta amatu atstāja Māris Verpakovskis, kurš tagad darbojas RFS komandā. Liepājniekiem pievienojušies tādi Latvijā zināmi futbolisti kā uzbrucējs Vladislavs Kozlovs un vārtsargs Kristaps Zommers, kurš pirms tam vairākus gadus spēlēja Itālijas zemākajās līgās, bet komandas rindās vairs nebūs tādu spēlētāju kā aizvadītās sezonas labākais vārtu guvējs Ģirts Karlsons un Verners Apiņš.

Liepāju jau sezonas sākumā piemeklējuši robi sastāvā, jo Antons Jemeļins un Dmitrijs Hmizs, visticamāk, ir izkrituši no sastāva uz visu sezonu - pirmajam ir Ahileja cīpslas plīsums, bet otrs sezonu pabeidza, nesākot to krustenisko saišu plīsuma dēļ.

Tikmēr Metta starpsezonā zaudēja savus vadošos spēkus uzbrukumā Vladislavu Fjodorovu, Ņikitu Ivanovu un Eduardu Emsi, bet saglabāja tādus pieredzējušus futbolistus kā vārtsargu Dāvi Ošu, aizsargu Kirilu Ševeļovu un pussargu Rendiju Šibasu.

Jelgava otrdien izbraukumā ar rezultātu 2:1 (2:0) apspēlēja Jūrmalas Spartaku, gūstot otro uzvaru sezonā.

Piektās kārtas noslēguma trešdien Ventspils savā laukumā uzņems Daugavpili, bet Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola savā laukumā tiksies ar RFS. Mačs Ventspilī tiks aizvadīts jau uz dabīgā seguma.

Piekto kārtu izlaiž čempiones Riga futbolisti.

Ar četrās spēlēs gūtiem 12 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar deviņiem punktiem četrās spēlēs seko Riga, bet Valmiera Glass/ViA ir septiņi punkti trijās spēlēs, tikpat punktu ir arī Ventspils kontā, taču viņiem ir par spēli vairāk. Piektā ar sešiem punktiem četros mačos ir Liepāja, kamēr sešus punktus piecās cīņās guvusi Jelgava, bet pa trim punktiem tikmēr ir Daugavpils un Spartaks komandām. Savukārt Metta ir bešā.

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi