Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas futbolisti mača izskaņā izrauj uzvaru pār RFS

Liepājas komanda otrdien Optibet Latvijas futbola virslīgas mačā guva vārtus pamatlaika izskaņā un izbraukumā ar 2:1 (1:1) apspēlēja RFS.

Mačs iesākās augstā tempā, turklāt jau desmitajā minūtē tika atklāts spēles rezultāts - pēc standartsituācijas ar galvu izcēlās augumā raženais slovāks Tomāšs Malecs, izvirzot Rīgas klubu vadībā. Tiesa, tikai astoņas minūtes vēlāk "Liepāja" panāca neizšķirtu, kad pretuzbrukumā precīzs bija Kristers Tobers. Lielāks pārsvars pirmajā puslaikā gan piederēja RFS komandai, kurai bija pāris vārtus gūšanas iespējas, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Otrajā puslaikā spēle gan vairs nebija tik aktīva un vārtu gūšanas iespēju nebija daudz, tomēr vienu no tām 83.minūtē izmantoja liepājnieks Danu Spataru, kurš tādējādi panāca 2:1. RFS līdz ar to metās atspēlēties, turklāt pamatlaika beigās mājinieku futbolists Alans Siņeļņikovs trāpīja pa vārtu pārliktni.

Noslēgumā rezultāts tā arī nemainījās, un "Liepāja" svinēja uzvaru.

Abu komandu sezonas pirmajā tikšanās reizē uzvaru ar 2:0 guva RFS, bet otrā cīņa maijā beidzās 0:0.

RFS futbolistiem pēdējās kārtās zaudējumi mijušies ar uzvarām, bet panākumu sērija komandai nav bijusi kopš aprīļa, kas vienkopus ar neveiksmīgiem rezultātiem licis zaudēt vadību virslīgas kopvērtējumā. Tikmēr "Liepāja" ir uz viļņa, jo pirms piecām dienām tā principiālā cīņā ar 4:0 sagrāva "Ventspili".

RFS nupat papildināja sastāvu ar Latvijas izlases pussargu Andreju Cigaņiku un Lietuvas izlases aizsargu Edvīnu Girdvaini, tomēr viņi vēl laukumā otrdien nedevās.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam otrdien "Ventspils" savā laukumā nospēlēja 2:2 ar Jūrmalas "Spartaku".

Trešdien šī kārta turpināsies ar "Daugavpils" - "Metta" un "Riga" - "Jelgava" divcīņā, bet šo kārtu izlaiž "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA).

Ar 34 punktiem 16 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, kurai ar 31 punktu 17 cīņās seko RFS. Trešā ar 26 punktiem ir "Spartaks" komanda, bet tālāk ar 24 punktiem 16 spēlēs ir "Valmiera Glass"/ViA. Piektajā vietā ar 23 punktiem 17 mačos ir "Liepāja", kas par diviem punktiem apsteidz "Ventspili". Septītā ar 19 punktiem ir 16 mačus aizvadījusī "Daugavpils", bet turnīra tabulu ar 16 punktiem noslēdz "Metta" un "Jelgava".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi