Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas futbolisti uzvar Spartaku; Latvijas kausa pusfinālu sasniedz arī ventspilnieki

Liepājas un Ventspils futbolisti trešdien iekļuva Latvijas kausa pusfinālā.

Liepājnieki ceturtdaļfinālā viesos ar rezultātu 3:1 (1:0) pārspēja Jūrmalas Spartaku.

Liepājnieki vadībā izvirzījās 16.minūtē, kad pēc tālas piespēles bumbu soda laukumā saņēma Eduards Tīdenbeergs, kurš izpildīja nekļūdīgu sitienu - 1:0. 

Otrajā puslaikā, 59.minūtē, ar izcili precīzu soda sitienu vēju pilsētas komandas pārsvaru dubultoja Artūrs Karašausks. Punktu viesi uzvarai pielika piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs no vārtu priekšas bija Valērijs Harbačiks.

Kompensācijas laikā Spartakam Leons Šipošs vienus vārtus atguva, taču tas netraucēja Liepājai iekļūt pusfinālā.

Tikmēr vārtsargam Konstantīnam Mahnovskim atvairot divus pēcspēles 11 metru soda sitienus, trešdien pusfinālu sasniedza arī Ventspils komanda.

Ventspilnieki ceturtdaļfinālā viesos pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Jelgavu, papildlaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet 11 metru soda sitienu sērijā pārāki ar 4:3 bija kurzemnieki, kuri spēli uzvarēja ar 1:0.

Pirmajā puslaikā abām komandām bija vairākas vārtu gūšanas iespējas, bet vistuvāk tam bija Ventspils kompensācijas laikā, kad bumba divreiz trāpīja pa vārtu stabu. Jevgeņija Kozlova soda sitienu neitralizēja Vladislavs Kurakins, kura atsistā bumba trāpīja pa stabu un nonāca pie Krisa Mbā, arī francūzim trāpot pa vārtu konstrukciju.

Otrā puslaika vidū pēc Daniila Hvoiņicka soda sitiena viesus no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Mahnovskis. Pamatlaiks beidzās neizšķirti 1:1 un spēle turpinājās 30 minūšu pagarinājumā, kurā komandas savas izdevības neizmantoja, tādējādi pusfināliste tika noskaidrota 11 metru sitienu sērijā.

Pirmajos trīs mēģinājumos futbolistu sistās bumbas atvairīja vārtsargi - Mahnovskis neitralizēja Andra Krušatina un Jāņa Grīnberga sitienus, bet Kurakins neļāva gūt vārtus Lukasam Villelam. Turpinājumā, nākamajos septiņos sitienos raidījumi bija nekļūdīgi, kas Ventspilij ļāva uzvarēt sēriju ar 4:3

Ventspils komandā savas "pendeles" realizēja Daniils Ulimbaševs, Kaspars Svārups, Dumte Pjagbarā un Andrijs Sahņevičs, bet Jelgavai vārtus guva Ričards Korzāns, Ivo Minkevičs un Aleksejs Grjaznovs.

Vēl šodien ceturtdaļfinālos Valmiera savās mājās tiksies ar Tukums 2000/TSS, bet RFS savā laukumā spēkosies ar Riga komandu.

Pusfināla pāru izloze notiks piektdien.

Latvijas kausa izcīņā pašmāju klubi sacenšas ne tikai par trofeju, bet arī par tiesībām pārstāvēt Latviju UEFA klubu turnīrā.

Pirmajā kārtā piedalījās 26 komandas no Latvijas otrās un trešās līgas, divas komandas automātiski kvalificējas nākamajai kārtai. Otrajā kārtā piedalījās trīspadsmit pirmās kārtas uzvarētāji, divi "wild-card" saņēmēji, kā arī deviņi pirmās līgas klubi.

Trešajā kārtā piedalījās divpadsmit otrās kārtas uzvarētāji, bet astotdaļfinālā sešām uzvarētājām pievienojās desmit Optibet virslīgas klubi.

Fināls Olimpiskā centra Ventspils stadionā notiks 8.novembrī. Vienīgo reizi Ventspils Latvijas kausa finālu uzņēma 2014./2015.gada sezonā, kad mājinieki finālā ar 0:2 atzina Jelgavas futbolistu pārākumu.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Kopš 2017.gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.

Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn pie tās tika pirmoreiz vēsturē. Pērn rīdzinieki tikai papildlaikā pārspēja pēdējās desmitgades titulētāko kausa komandu "Jelgavu".

Turnīra titulētākā komanda ir vairs neeksistējošā Skonto, kas no 1992. līdz 2012.gadam turnīrā triumfēja astoņas reizes.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./2010.gada tas turpmākos astoņus gadus tika iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tika noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi