Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Liepājas futbolisti Vējoņa klātbūtnē uzvar Kurzemes derbijā, nostiprinot līderpozīcijas

Ļoti svarīgā Latvijas _SMScredit.lv Virslīgas _futbola čempionāta mačā piektdien Kurzemes derbijā kopvērtējuma līdere Liepāja savā laukumā ar 3:2 (3:0) pieveica pagājušās sezonas spēcīgāko vienību Ventspili, kas cieta otro zaudējumu pēc kārtas.

Zīmīgi, ka šo spēli klātienē Liepājas prezidenta Māra Verpakovska sabiedrībā vēroja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Pirmajā puslaikā, precīzi sitot  Denisam Ivanovam, Dāvim Ikauniekam un Vladimiram Kamešam, Liepāja izvirzījās vadībā ar 3:0. Otrajā spēles daļā pa vieniem vārtiem iesita Oļegs Laizāns un albānis Ndue Mujeci, kas ventspilniekiem ļāva pietuvoties līdz minimumam, tomēr uzvarētājs nemainījās.

Rezultāts tika atklāts jau astotajā minūtē, kad pēc soda sitiena ventspilnieku vārtsargs Vitālijs Meļņičenko bumbu atvairīja, tomēr tā veiksmīgi nokļuva pie liepājniekiem un Ivanovs to ieraidīja jau tukšos vārtos. Nepilnas 20 minūtes vēlāk rezultāts kļuva 2:0, kad pēc Ritvara Rugina kļūdas Meļņičenko izgāja no vārtiem, bet bumba nokļuva pie Ikaunieka, kurš no vairāk nekā 30 metriem ieraidīja to tukšos vārtos.

Savukārt jau pirmā puslaika kompensācijas laikā 3:0 panāca Vladimirs Kamešs, kurš pēc teicamas Ikaunieka piespēles nokļuva viens pret vārtiem un nekļūdījās.

Kaut otrā puslaika sākumā liepājniekiem bija iespēja panākt arī 4:0, drīz vien ventspilnieki samazināja deficītu līdz 1:3, kad pēc stūra sitiena ar raidījumu vārtu tuvajā stūrī izcēlās Oļegs Laizāns. Savukārt 81.minūtē Mujeci skaisti sita vārtu augšējā stūrī un viesi pietuvojās jau līdz 2:3.

Abas komandas virslīgas ietvaros savā starpā tikās trešo reizi šosezon. Pirmajā aplī spēle Liepājā noslēdzās ar 0:0, bet otrajā aplī Ventspilī dramatisks duelis beidzās ar 3:3, kaut arī šajā mačā "Liepāja" spēja izvirzīties priekšā ar 3:0.

Šajā sezonā visas virslīgas vadošās vienības regulāri cīnās neizšķirti un liepājnieki atrodas līderpozīcijā, kaut iepriekšējos sešos mačos bija guvuši vien divas uzvaras, bet četrreiz spēlējuši neizšķirti.

Vēl vienā mačā piektdien punktus zaudēja Rīgas Skonto komanda, kas savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Daugavpils komandu. Kaut kopumā mačā pārsvars piederēja mājiniekiem, ar vārtu guvumiem viņi tā arī neizcēlās, sekmīgi spēlējot daugavpiliešu rezerves vārtsargam Vladislavam Kurakinam.

Zīmīgi, ka mačs sākās ar aptuveni pusstundas nokavēšanos, jo ceļā uz Rīgu saplīsa Daugavpils komandas autobuss.

Abas komandas savā starpā pārceltā mačā tikās arī pavisam nesen, 19.augustā, turklāt arī tas duelis noslēdzās ar rezultātu 0:0.

Turnīra 20.kārta noslēgsies sestdien ar maču, kurā Metta/Latvijas Universitāte uzņems Jūrmalas Spartaku.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 34 punktiem nostiprinājusies Liepāja, kas par četriem punktiem apsteidzot Skonto, bet attiecīgi 28 un 27 punkti ir Jelgavas un Ventspils vienībām. Visas šīs komandas tagad aizvadījušas pa 17 mačiem.

Stabilu piekto vietu ar 18 punktiem ieņem Spartaks, Daugavpils ar 11 punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, bet tabulu ar sešiem punktiem noslēdz Metta/LU.

Pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta Gulbenes komanda, līdz ar to virslīgas sezona turpinās vien ar septiņu vienību līdzdalību. Tā kā vienība šosezon vēl nebija aizvadījusi 50% maču, nolemts, ka visi rezultāti ar Gulbenes piedalīšanos anulēti. Tomēr gulbenieši šo sezonu bija sākusi neveiksmīgi, astoņos mačos ciešot tikpat zaudējumu un ieņemot pēdējo - astoto - vietu turnīra tabulā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi