Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Liepājas un Spartaka futbolisti izcīna uzvaras virslīgas mačos

Pie uzvarām Optibet Latvijas futbola virslīgas 14.kārtas spēlēs otrdien tika Liepāja un Jūrmalas Spartaks.

"Liepāja" izbraukumā ar 2:1 (2:0) uzvarēja pēdējā vietā esošo "Metta".

Spēli Rīgā lieliski sāka "Liepāja", jo jau 12.minūtē pēc "Metta" futbolistu kļūdas rezultātu atklāja Jānis Ikaunieks. Lai arī pāris vārtu gūšanas iespējas bija arī mājiniekiem, kurzemnieki jau 30.minūtē panāca divu vārtus pārsvaru, izceļoties Dodo. Pirmais puslaiks noslēdzās ar komfortablu "Liepājas" pārsvaru, bet mača otrajā daļā "Metta" komandai izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam - 67.minūtē vārtus guva Raimonds Krollis.

Mača izskaņā bumbu vairāk kontrolēja "Metta", tomēr reāli apdraudēt pretinieku vārtus tai neizdevās, turklāt ļoti tuvu trešajam vārtu guvumam bija pat "Liepāja", bet rezultāts vairs nemainījās.

Savukārt otrā otrdienas spēlē "Spartaks" viesos ar 3:0 (1:0) apspēlēja "Jelgavu".

Tikmēr Jelgavā spēle iesākās lēni, bet 11.minūtē pēc bīstama uzbrukuma "Spartaks" komanda atklāja rezultātu, pirmos vārtus mačā gūstot Ričlordam Eninam. Jelgavniekiem tikmēr bija nopietnas problēmas ar vārtu gūšanas iespēju radīšanu, turklāt vairākas reizes spēlē bija jāiesaistās Germanam Māliņam. Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu Jūrmalas kluba pārsvaru.

Uz otro puslaiku "Jelgava" laukumā devās jau šķietami saņēmusies un izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas, kas gan nedeva rezultātu. Tā vietā savas izdevības izmantoja "Spartaks", jo 68.minūtē pirmais pie Māliņa atsistās bumbas bija Edgars Gauračs, kurš tādējādi panāca 2:0, bet 82.minūtē trešos vārtus mājinieku labā iesita Tins Vukmaničs.

"Metta" šobrīd ir turnīra pastarīte, bet no "Liepājas" tā pirms otrdienas spēles atpalika tikai par punktu, taču nu atstarpe palielinājusies. Rīgas komanda pēc neveiksmīgā sezonas sākuma pēdējās septiņās spēlēs bija svinējusi trīs uzvaras un reizi nospēlējusi neizšķirti, kā arī cieta trīs neveiksmes. Tikmēr liepājnieki četrās no pēdējām piecām spēlēm tikuši pie punktiem.

"Metta" komandai bija jāiztiek bez galvenā trenera Andra Riherta palīdzības, jo viņš par aizvainojošiem un nepieklājīgiem vārdiem pret pretinieku oficiālajām personām saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju. Tāpat "Metta" komandai teju mēnesi nevar palīdzēt aizsargs Ņikita Kovaļonoks, kurš par pārkāpumiem pirmās līgas B turnīra mačā saņēmis diskvalifikāciju līdz jūnija sākumam.

Pirmajā aplī pārāki ar 2:1 bija "Liepājas" futbolisti.

Pēdējās nedēļās "Spartaka" futbolisti četros mačos guvuši trīs uzvaras un reizi nospēlējuši neizšķirti. Tikmēr "Jelgavai" iepriekšējā kārtā Liepājā pārtrūka piecu bezzaudējumu sērija.

Abu komandu šosezon pirmā savstarpējā spēlē uzvaru ar 2:1 svinēja Zemgales vienība.

Trešdien šīs kārtas ietvaros "Daugavpils" uzņems "Ventspili", bet turnīra līdere RFS mājās cīnīsies ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību. Šo kārtu izlaiž čempione "Riga".

Ar 12 spēlēs gūtiem 25 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS un "Riga", bet trešā ar 18 punktiem 11 cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA. Tālāk ar 16 punktiem seko "Daugavpils" un "Spartaks", kam ir jau 12 mači. Aiz pirmā piecinieka 14 punktiem ir "Ventspils" un "Liepāja", bet astoto vietu ar 13 punktiem ieņem "Jelgavas" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi