Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liverpool paveic nelielu brīnumu un atkal spēlēs Čempionu līgas finālā

Anglijas futbola premjerlīgas komanda Liverpool otrdien UEFA Čempionu finālā atbildes spēlē no turnīra izslēdza Spānijas klubu Barcelona, iekļūstot turnīra finālā.

Liverpool savā laukumā uzvarēja ar 4:0 (1:0). Anglijas vienība divu spēļu summā atspēlēja trīs vārtu deficītu un uzvarēja ar 4:3.

Otrā pusfināla pārī pirmajā spēlē Nīderlandes vienība Amsterdamas Ajax viesos ar 1:0 apspēlēja Totenhemas Hotspur no Anglijas, šīm vienībām atbildes maču aizvadot trešdien.

Liverpool komandā pa diviem vārtiem guva Divaks Origi un Džeordīno Vijnaldums.

Jau spēles sākumā Liverpool apdraudēja pretinieku vārtus, bet septītajā minūtē atklāja cīņas rezultātu. Vispirms pa vārtiem sita Džordans Hendersons, bet Andrē ter Štēgena atsisto bumbu jau tukšos vārtus raidīja Origi. Arī turpinājumā Liverpool vētraini uzbruka, bet otrā laukuma galā pirmā bīstamā situācijā bija 14.minūtē, kad Alisona modrību pārbaudīja Lionels Mesi.

Pamazām iesila arī viesi, kuri turpmākajā desmitminūtē vēl pāris reizes apdraudēja liverpūliešu vārtus, uz ko otrā laukumā galā ar bīstamu un negaidītu sitienu apdraudēja Endrū Robertsons. Turpinājumā spēle nedaudz norimās, turklāt laukuma saimniekiem savainojumus guva Hendersons un Robertsons, kuri gan varēja turpināt cīņu. Puslaika kompensācijas laikā viens pret Alisonu nonāca Žordi Alba, taču brazīliešu vārtsargs bija uzdevumu augstumos un neļāva viesiem izlīdzināt rezultātu.

Otrā puslaika sestajā minūtē ar bīstamiem sitieniem atzīmējās Virdžils van Deiks un Luiss Svaress, bet lieliski vārtos bija abu komandu aizsargi. Turpmākajās minūtēs zvaigžņu brīdi piedzīvoja Vijnaldums, kurš otro puslaiku uzsāka, nomainot Robertsonu. Spēles 53.minūtē Liverpool pietuvojās jau līdz vienu vārtu deficītam divu spēļu summā - pēc piespēles bumba rikošetā nonāca pie Vijnalduma, kurš nekļūdīgi to trieca vārtos. Nīderlandietis bija neapturams un pāris minūtes vēlāk pēc Džerdana Šaķiri centrējuma soda laukumā ar galvu vēlreiz raidīja bumbu vārtos, panākdams 3:0 jeb neizšķirtu divu spēļu summā.

Puslaika vidū Mesi bija pāris labas iespējas gūt vārtus, taču vispirms viņa soda sitiens iestrēga Liverpool sieniņā, bet uzreiz pēc tam bumbu tvēra Alisons. Turpinājumā Barcelona futbolisti uz desmit minūtēm pārņēma kontroli pār spēli. Mača kulminācija bija 79.minūtē, kad Liverpool pie viesu vārtiem nopelnīja stūra sitienu. To devās izpildīt Aleksandrs Arnolds Trents, kurš izlikās ka iet prom no stūra sitiena karodziņa, bet pēkšņi atgriezās un izpildīja standartsituāciju. Barcelona aizsardzība negaidīja šādu pavērsienu un visi spāņu kluba futbolisti pat nepakustējās, noraudzīdamies kā Origi sit bumbu vārtos.

Spriedzes pilnās mača pēdējās padsmit minūtēs liverpūlieši noturēja tik svarīgo vienu vārtu pārsvaru un nokārtoja divu spēļu summā uzvaru ar 4:3.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā, pateicoties diviem argentīniešu superzvaigznes Mesi vārtiem, Barcelona savā laukumā svinēja uzvaru ar 3:0.

Gan Barcelona, gan Liverpool savās vēsturēs par labākajām komandām Eiropā kronētas piecas reizes. Spānijas grands gan UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedzis pirmo reizi kopš triumfa turnīrā 2015.gadā, lai gan šajā fāzē tā uzvarējusi tikai divreiz no pēdējiem pieciem gadījumiem. Barcelona par labāko klubu Eiropā kļuvis 1992., 2006., 2009., 2011. un 2015.gadā.

Tikmēr Liverpool pusfinālā spēlē otro gadu pēc kārtas - pērn tā aizkļuva līdz finālam, kur gan nācās atzīt cita spāņu kluba Madrides Real pārākumu. Anglijas klubs par labāko Eiropā kronēts 1977., 1978., 1981., 1984. un 2005.gadā.

Vienības savā starpā nebija spēkojušās kopš 2007.gada.

Pēdējā laikā abām komandām klājies ļoti sekmīgi - Barcelona futbolisti līdz sestdienai oficiālās spēlēs nebija zaudējuši jau kopš 23.janvāra, pa šo laiku sakrājot 23 nezaudētu spēļu sēriju. Savukārt Liverpool pirms trešdienas spēles bija desmit uzvaras pēc kārtas, bet iepriekšējais zaudējums tika piedzīvots vien 7.janvārī Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā. Anglijas vienības nezaudējumu sērija ilga 19 mačus.

Barcelona komanda UEFA Čempionu līgas pusfinālu sagaidījusi labā noskaņojumā, jo tā otro sezonu pēc kārtas triumfējusi Spānijas čempionātā, kamēr Liverpool par titulu Anglija vēl aizvada spraigu cīņu ar Mančestras City.

Šosezon UEFA Čempionu līgā Barcelona uzvarēja savā apakšgrupā un pēcāk droši spēlēja arī izslēgšanas turnīrā. Tajā vispirms divu maču summā ar 5:1 tika pārspēta Francijas komanda Lionas Olympique, kamēr ceturtdaļfinālā ar 4:0 tika pieveikta titulētā Anglijas vienība Mančestras United.

Savukārt Liverpool savā apakšgrupā palika otrajā vietā un tikai vairāk gūto vārtu dēļ apsteidza trešo pozīciju ieņēmušo Itālijas vienību Napoli. Izslēgšanas turnīrs gan līdz šim aizritējis bez lieliem pārdzīvojumiem, jo vispirms ar 3:1 tika uzveikts Vācijas flagmanis Minhenes Bayern, kamēr ceturtdaļfinālā ar 6:1 tika apspēlēta Portugāles vienība Porto.

Zīmīgas šīs abas tikšanās ar Liverpool komandu bija Barcelona futbolistiem Luisam Svaresam un Filipem Kutinju, kuri tieši pirms pārcelšanās uz šo Spānijas pilsētu spēlēja Liverpūlē, būdami vieni no vienības līderiem.

Arī šīs sezonas UEFA Čempionu līgas rezultatīvākais futbolists spēlē tieši Barcelona klubā - argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi pretinieku vārtsargs šajā turnīrā pārspējis 12 reizes.

Liverpool komandai šajā mačā bija jāiztiek bez Mohameda Salāha un Robertu Firminu, kuri abi UEFA Čempionu līgā šosezon kopā guvuši četrus vārtus. Tāpat Liverpool pirms sev tik svarīgajām spēlēm līdz sezonas beigām zaudēja pussargu Nabī Keitā.

Turpretī Barcelona komandā savainojumus dziedē Usmans Dembelē un Rafinja.

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par turnīra čempioni tika kronēta Madrides Real, kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja Liverpool vienību. Madrides Real kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides Real ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes, bet tālāk ar septiņiem tituliem seko Itālijas klubs AC Milan.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi