Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porto un Dortmundes Borussia uzvar UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgas pirmajā astotdaļfināla spēlē trešdien uzvaru savā laukumā izcīnīja "Porto" un viesos - Dortmundes Borussia.

"Porto" mājās ar 2:1 (1:0) apspēlēja Turīnas "Juventus".

Jau otrajā minūtē Mehdi Taremi saņēma bumbu, vienam no aizsargiem nesekmīgi cenšoties to apturēt izklupienā, un raidīja to vārtos, panākot 1:0 mājinieku labā.

35.minūtē viesi bija spiesti veikt pirmo maiņu, jo pēc sadursmes maču turpināt nespēja Džordžio Kjelīni, viņa vietā laukumā nākot Meriham Demiralam.

41.minūtē laba iespēja gūt vārtus bija Adrianam Rabio, taču mājinieku vārtsargs Agustīns Marčesins viņa sisto bumbu atvairīja.

Arī otrā puslaika sākums liktenīgs izrādījās viesiem. Jau 46.minūtē Musa Marega izbrīvēja vietu soda laukumā, saņēma Vilsona Manafas piespēli un raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī - 2:0.

52.minūtē Seržiu Oliveiras sitienu brīnumainā kārtā atvairīja viesu vārtsargs Vojcehs Ščesnijs.

30 minūtes vēlāk Turīnas futbolisti vienus ļoti svarīgus vārtus atguva. Ātrajā uzbrukumā pēc piespēles no kreisās puses Federiko Kjeza uz pretkustību noķēra mājinieku vārtsargu, ne pārāk spēcīgi, bet precīzi raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī.

Vēl bija Krištianu Ronaldu kritiens pašās mača beigās mājinieku soda laukumā ne bez mājinieku aizsarga palīdzības, taču arbitrs nereaģēja.

Otrā mačā "Sevilla" ar 2:3 (1:3) piekāpās Dortmundes "Borussia".

Mājinieki gan izvirzījās vadībā septītajā minūtē pēc Suso sitiena no soda laukuma stūra. Tomēr pēc tam 24 minūšu laikā trīs vārtus guva viesi, 19.minūtē izceļoties Mahmudam Dahudam, bet 27. un 43.minūtē divus vārtus gūstot Erlingam Hālandam.

84.minūtē Lūks de Jongs pēc brīvsitiena samazināja deficītu līdz vienu vārtu lielumam - 2:3.

Spēles beigas bija saspringtas. Vislielākās izredzes gūt vārtus bija mājiniekiem, kad kompensācijas laika ceturtajā minūtē viesu soda laukumā krita de Jongs, taču tiesnesis 11 metru soda sitienu nepiešķīra.

Epizode ar to nebeidzās, jo de Jongam vajadzēja ārsta palīdzību. Tika lūgta arī videotiesneša palīdzība, un kompensācijas laika piektajā minūtē tika nolemts, ka 11 metru soda sitiens nav jāpiešķir.

Vēl mača kompensācijas laika piektajā minūtē tiesnesis paspēja parādīt dzelteno kartīti mājinieku trenerim Hulenam Lopetegi un nosvilpt mača beigu signālu.

Jau ziņots, ka pirmajās astotdaļfināla spēlēs otrdien PSG viesos ar 4:1 (1:1) uzvarēja "Barcelona", bet Budapeštā "Liverpool" ar 2:0 (0:0) pārspēja "Leipzig" no Vācijas.

Astotdaļfināla pirmās spēles paredzētas 16., 17., 23. un 24.februārī, bet atbildes mači gaidāmi 9., 10., 16. un 17.martā.

Ceturtdaļfinālā iekļūs tā komanda, kas divu spēļu summā izcīnīs uzvaru. Ceturtdaļfinālu un pusfinālu izloze paredzētas 19.martā.

Fināla spēle Stambulā plānota 29.maijā. Turcijas galvaspilsētā Čempionu līgas finālam bija jānotiek jau pērn, bet Covid-19 izplatības dēļ izšķirošās spēles tika aizvadītas Lisabonā.

Čempionu līgas uzvarētāja nodrošinās sev vietu nākamās sezonas pamatturnīrā. Tāpat čempioniem UEFA Superkausā būs jāspēkojas ar Eiropas līgas čempioni. Klubs, kas šosezon uzvarēs Čempionu līgā, nodrošinās sev vietu arī FIFA Klubu pasaules kausā.

Pērn Čempionu līgas finālā Minhenes "Bayern" Lisabonā ar 1:0 uzvarēja PSG.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi