Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Real pēdējā desmitminūtē izrauj uzvaru pār PSG; Manē gūst trīs vārtus Liverpool uzvarā

Spānijas futbola grands Madrides Real UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas jeb astotdaļfināla pirmajā spēlē trešdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:1) pārspēja Francijas klubu Parīzes Saint-Germain, kamēr Anglijas premjerlīgas komanda Liverpool viesos ar 5:0 (2:0) sagrāva Portugāles vienību Porto.

"Real" komandā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, kamēr "Liverpool" rindās ar "hat-trick" atzīmējās senegālietis Sadio Manē.

Ronaldu kļuvis par pirmo futbolistu UEFA Čempionu līgā, kurš viena kluba labā guvis vismaz 100 vārtus šajā turnīrā. Viņš savā karjerā Čempionu līgā guvis 116 vārtus - 101 "Real" un 15 Mančestras "United" labā.

Madridē notikušajā duelī pirmais bīstamais moments bija pie PSG vārtiem, mača 26.minūtē pāri vārtu pārliktnim sitot Ronaldu. Tāpat portugālis varēja atzīmēties arī pāris minūtes vēlāk, taču viņa raidījumu no tuvas distances atvairīja viesu vārtsargs Alfonse Ariola.

Mača rezultāts tika atklāts 33.minūtē, kad precīzi sita PSG pussargs Adrjēns Rabio. Vispirms tālu piespēli soda laukumā tīši palaida garām Edinsons Kavani, atstādams bumbu Neimaram, kurš ar papēdi atspēlēja atpakaļ Rabio, francūzim raidot bumbu vārtos. Pirmā puslaika beigās par Tonija Krosa nogāšanu soda laukumā "Real" tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Ronaldu.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas septiņas minūtes, Ronaldu no tuvas distances pārspēja Ariolu un izvirzīja vadībā "Real" komandu. Pāris minūtes vēlāk viens pie PSG vārtiem tika atstāts arī Marsēlu, brazīlietim panākot jau 3:1.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāja "Real" un PSG šajā turnīrā tikušās septiņas reizes, "Real" komandai uzvarot trijos mačos.

"Real" apakšgrupu turnīrā savā grupā palika otrā aiz Anglijas premjerlīgas kluba Totenhemas "Hotspur", kamēr PSG izcīnīja uzvaru un ar 25 gūtajiem vārtiem bija rezultatīvākā šajā kārtā. "Real" portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu ar deviņiem gūtiem vārtiem bija ražīgākais apakšgrupu turnīrā, kamēr PSG rindās pa sešiem precīziem sitieniem bija brazīlietim Neimaram un urugvajietim Edinsonam Kavani.

Ronaldu sestdien Spānijas futbola čempionāta spēlē guva trīs vārtus, kaldinādams Madrides "Real" uzvaru 5:2 pār Sansevastjanas "Real Sociedad" un apliecinādams, ka ir labā formā pirms UEFA Čempionu līgas mača. Ja "Real" pēdējā mēneša sniegums nepārliecina, tad PSG aizvada lielisku nogriezni, jo pēdējās 15 spēlēs Francijas čempionātā un kausa izcīņā guvusi 14 uzvaras.

PSG pērn astotdaļfināla pirmajā duelī ar 4:0 sagrāva "Barcelona" komandu, bet pēc tam viesos kaunpilni izlaida ievērojamo pārsvaru un piekāpās ar 1:6, divu spēļu summā zaudējot ar 5:6. Toreiz ar diviem vārtiem mača beigās atzīmējas Neimars, kurš vasarā no "Barcelona" pārgāja uz PSG.

Pēdējā laika nestabilais sniegums licis "Real" tikpat kā atvadīties no cerībām aizstāvēt Spānijas čempionu titulu. Kopvērtējumā karaliskais klubs ar 42 punktiem 22 spēlēs ir ceturtajā pozīcijā, līderei "Barcelona" zaudējot 17 punktus. Turpretī PSG dodas pretī Francijas čempionu titula atgūšanai, šobrīd kopvērtējumā par 12 punktiem apsteidzot iepriekšējās sezonas uzvarētāju "Monaco".

Sakrātu brīdinājumu dēļ "Real" komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt spāņu aizsargs Dani Karvahals.

Tikmēr Portu notikušajā duelī pārliecinošu uzvaru svinēja Liverpūles futbolisti.

Spēles rezultāts tika atklāts 25.minūtē, kad pēc komandas biedru nesekmīgiem mēģinājumiem pārraut mājinieku aizsardzību Sadio Manē saņēma bumbu soda laukumā un netraucēts to sita vārtos. Četras minūtes vēlāk rezultatīvais ēģiptietis Mohameds Salāhs dubultoja "Liverpool" pārsvaru. Vispirms mājinieku vārtu stabu norībināja Džeimss Milners, atlēkušo bumbu savā rīcībā iegūstot Salāham. Ēģiptes futbolists vārtu priekšā meistarīgi apstrādāja bumbu un raidīja to vārtos.

Otrā puslaika astotajā minūtē Manē guva trešos vārtus "Liverpool" labā. Lai gan mājinieku vārtsargs Žuzē Sa atvairīja Robērtu Firminu sitienu, pirmais pie bumbas bija Manē, raidīdams to vārtos. Tiesa, Firminu tika pie iespējas gūt vārtus, 70.minūtē pēc Milnera piespēles panākot jau 4:0. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas septiņas minūtes, Manē nokārtoja sev "hat-trick" šajā mačā, precīzi sitot no soda laukuma robežas.

"Liverpool" ar "Porto" spēkojusies piecas reizes, izcīnot trīs uzvaras un divos mačos nospēlējot neizšķirti.

Apakšgrupu turnīrā "Liverpool" sešās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un trīs reizes nospēlēja neizšķirti, iegūstot pirmo vietu apakšgrupā. Tikmēr "Porto" ar savā grupā bija otrā, piekāpdamās Turcijas klubam Stambulas "Bešiktaš".

Apakšgrupu turnīrā Liverpūles vienībai sešus vārtus guva brazīlietis Robērtu Firminu, bet pa sešām bumbām pretinieku vārtos ieraidīja viņa tautietis Felipe Kutinju un ēģiptietis Mohameds Salāhs. Kutinju ziemas pāreju periodā pievienojās Spānijas klubam "Barcelona".

"Liverpool" ar 54 punktiem 27 spēlēs ieņem trešo vietu Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma tabulā aiz divām Mančestras komandām. Otrajā pozīcijā divu punktu attālumā ir "United", bet tikpat kā neaizsniedzama ir "City", kas iekrājusi par 18 punktiem vairāk. Savukārt "Porto" ir Portugāles čempionāta līdere, bet tikai divus punktus tai zaudē divas Lisabonas komandas "Benfica" un "Sporting".

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Porto" šajā mačā bija jāiztiek bez brazīliešu aizsarga Felipes, bet "Liverpool" vienībai nevarēja palīdzēt Vācijas pussargs Emre Džans.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Anglijas premjerlīgas līdere Mančestras "City" otrdien UEFA Čempionu līgas futbolā astotdaļfināla pirmajā spēlē ar rezultātu 4:0 viesos pārspēja Šveices čempioni "Basel", kamēr Totenhemas "Hotspur" atguvās pēc nokdauna mača sākumā un viesos panāca neizšķirtu 2:2 pret Itālijas flagmani Turīnas "Juventus".

Šajos pāros atbildes spēles notiks pēc trim nedēļām.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināli notiks aprīlī, kamēr pusfināli - aprīļa un maija vidū. Turnīra fināls 26.maijā paredzēts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides "Real", kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas "Juventus".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi